Bu Tek Tava Vejetaryen Enchilada Güveç Tex-Mex Lezzetleriyle Dolu



Tex-Mex lezzetiyle dolu, hazırlaması kolay bir yemek! Meksika esintili yemekler yapmak için her zaman bir bahane arıyorum ve bu tek tavada vejetaryen enchilada güveci bana ihtiyacım olan tüm bahaneleri veriyor. Sadece bir tava mı gerekli? Kontrol. Yapması kolay? Kontrol edin.
Yapması hızlı mı? Kontrol. Sağlıklı? Lezzetli? Kontrol edin ve kontrol edin! Hafta içi bir yemek yapmaya karar verirken, kontrol etmek istediğiniz hemen hemen her kutu budur. Enchiladas muhtemelen benim en sevdiğim Meksika yemeğidir ama yapmak her zaman benim harcamaya istekli olduğumdan daha fazla zaman alır.
Çoğumuz gibi, hafta içi günlerim meşgul ve mutfakta oyalanacak zamanım yok her akşam. Bu yüzden süreci hızlandırmanın ve hala sevdiğim tüm enchilada lezzetlerinin tadını çıkarmanın bir yolu olduğunu keşfettiğimde, daha mutlu olamazdım. Güveç yapmayı seviyorum çünkü herkes onları seviyor ve sunum kimsenin umurunda değil.
Normal enchilada tarifinizle sunum hazırlamanın önemli bir parçasıdır. Ekmeği yuvarlamak için hazırlamanız, ardından ekmeği tam olarak dolgunun etrafında yuvarlamanız, sosu ve peyniri tam üstüne getirmeniz ve pilav ve fasulye ile servis etmeniz gerekir. Sizi bilmem ama benim ortalama bir etkinlikte yapabileceğimden fazlası bu.
Bunu restoranlara bırakacağım! Bir güveçle her şeyi bir tavaya atıyor, karıştırıyor ve fırında pişiriyorsunuz. Basit. Ve bu tarifin en iyi yanı, sadece 15 dakika sürmesi.
Evet, gerçekten. Çoğu güveçte, bir araya getirilmesi ve pişirilmesi bir saat sürebilen makarna veya etler veya diğer proteinler gibi diğer bileşenler bulunur. Bu tek tavada vejetaryen enchilada güveci ile sebzeleri pişirirsiniz, p ve mısırı eklersiniz, baharatları karıştırırsınız, sos ve ekmeği ekleyin, üstüne peynir serpin ve sonra pişirin.
Kargaşa yok, telaş yok! Üzerine yeşil soğan, kişniş ve misket limonu ekleyin - isterseniz ekşi krema bile - ve oldukça güzel görünen bir güveç elde edin. Geçenlerde dağlara çıktım ve bazı arkadaşlarla bir ev kiraladım. Herkesin bir gece yemek yapması gerekiyordu ve ben bu tarifi yapmaya karar verdim.
Vejetaryen bir yemek olduğu için çoğu kişi tarafından kabul görebileceğini düşündüm. Ve yalnızca bir tava kullandığından, bir araya getirmek için bir sürü ekipmana sahip olma konusunda endişelenmenize gerek yok. Neyse yemek sırasının bana geldiği gece soğanı, sarımsağı, dolmalık biberi ve kabakları birkaç dakika içinde doğradım.
Sonra soteledim, diğer malzemeleri de ekledim ve karıştırdım, pişirdim. 7-8 dakika ve sonra yapıldı. Arkadaşlarım bu kadar lezzetli bir yemeği 30 dakikadan kısa bir sürede hazırladığıma inanamadılar! İnanabiliyorsan, bunu bir kamp yemeği bile yapabilirsin. Büyük olasılıkla fırınlamak için bir fırınınız olmayacağından, soteleyip diğer malzemelerinizi karıştırdıktan sonra, tavayı ağır hizmet tipi folyo ile örtün ve pişirmeyi bitirmek için kamp ocağınızın veya hatta kamp ateşinizin üzerine koyun.
Çünkü Et yok, proteini az pişirmekten endişelenmenize gerek yok. Şimdi bu lüks bir kamp yemeği, değil mi? Sosisli sandviçleri bir çubukta bir mil yener. Ne zaman yemek yapma sırası size gelse, bu yemeği hatırladığınızdan emin olun! Bu Kişnişli Lime Pilav gibi bir yan hazırlayarak onu vejetaryen dostu tutabilirsiniz.
Ya da en sevdiğiniz cips ve biraz ev yapımı Guacamole ile çeşitlilik katın. Tabii ki, et yiyenler için yemek yapıyorsanız, bu güveci Yavaş Tencere Jalapeno Chicken Flautas'ımızın veya bu Authentic Everything Beef Tacos'un yanında servis edebilirsiniz. İster kendi mutfağınızda ister yolda yapın, herkesin Olé demesini sağlayacak sıcak, lezzetli Meksika esintili bir yemeğe güvenebilirsiniz! Henüz derecelendirme yok 1 yemek kaşığı avokado yağı 1 küçük soğan doğranmış 3 diş kıyılmış sarımsak 1 adet doğranmış kırmızı dolmalık biber 2 küçük doğranmış kabak 1 su bardağı mısır konservesi veya dondurulmuş 15 ons konserve siyah fasulye süzülür ve durulanır 1 yemek kaşığı pul biber 1/2 çay kaşığı füme kırmızı biber 1 çay kaşığı koşer tuzu 1/2 çay kaşığı kimyon 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 20 ons enchilada sosu 6 adet mısır ekmeği şeritler halinde kesilmiş 1 su bardağı az yağlı Meksika peyniri rendelenmiş 1 adet doğranmış yeşil soğan 1/3 su bardağı doğranmış kişniş servis için limon Fırını 400F'ye önceden ısıtın.
Büyük, güvenli bir tavada zeytinyağını orta/yüksek ateşte ısıtın. Soğan, sarımsak karanfil, kırmızı dolmalık biber ve kabakları ekleyin. Sık sık karıştırarak 2-3 dakika pişirin.
Mısır ve siyah fasulyeyi karıştırın ve iyice karıştırın. Ardından pul biber, füme kırmızı biber, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip karıştırın. Enchilada sosunu tavaya dökün ve birleşene kadar karıştırın.
Ardından tortillaları ekleyin ve hafifçe karıştırın. 2 dakika daha pişirin. Üzerine peynir serpin.
Daha sonra 6-7 dakika ya da peynir eriyene ve kabarana kadar pişirin. Yeşil soğan, kişniş ve taze limon suyu ile doldurun. 1 fincan | p 290 kkal | s 44 gr | 14 gr | 8 gr | 3 gr | 1 gr | 3 gr | 12 mg | p 1666 mg | p 629 mg | 11 gr | 11 gr | p 2123 İÜ | 45 mg | p 288 mg | p 3 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 10 Anahtar kelimeler vejetaryen Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Bunun gibi daha fazla tarif için bizi Pinterest ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın.
Ayrıca eBültenimize abone olabilirsiniz!.

Yorumlar