Bezelye ve Nane ile Kurutulmuş Taraklarımız Misafirlerinizi Etkileyecek



Bu 15 dakikalık, restoran kalitesinde yemeği denemelisiniz! Bezelye ve nane s ile tavada kurutulmuş tarak, denemeniz gereken restoran tarzı deniz ürünleri yemeğidir. Tarakların lezzeti ıstakoz ve yengeç ile benzer olduğu için, her zaman kaliteli yemeklerde bir yerlerinin olması şaşırtıcı değildir. Bu lokmalık sukulent külçelerini yemesi de son derece kolaydır, bu da onları evde sakin bir gece geçirmek için mükemmel bir yemek yapar.
Çok hafif bir tereyağı sosunda bezelye, nane ve arpacık ile eşleştirildiğinde, bu çabucak mevsimsel bir hale gelebilir. favori. Deniz tarakları, bir kabukta çift kabuklu oldukları için istiridyelere çok benzerler. Hücre duvarlarını güçlü tutan B-12 açısından zengindirler.
Bu amaçla, B-12 kolon kanseri gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca, tarak hem potasyum hem de magnezyum açısından yüksektir ve iyi işleyen bir kardiyovasküler sistemi destekler. Tüm deniz ürünleri yüksek oranda Omega-3 içerir ve bilişsel gerilemeyi önlemeye yardımcı olur.
İki tür tarak vardır: deniz tarakları ve defne tarakları. Bu haşlanmış bezelyeli tarak için deniz taraklarını daha büyük oldukları ve tavada iyi piştikleri için seçtik. Tipik olarak, deniz tarakları defne taraklarından iki ila üç kat daha büyüktür.
Ayrıca, taze tarak satın alma mevsimi ilkbahar sonu ile sonbahar başıdır. Bu yemek için neden yeşil bezelye seçtiğimizi merak ediyorsanız, öncelikle bezelyenin ihtiyacımız olan hemen hemen tüm vitamin ve mineralleri içerdiğini, ancak kalorilerinin düşük olduğunu düşünün. Ayrıca, bezelye yüksek miktarda protein içerir ve tam tokluk sağlar.
Dondurucunuzda bir poşet tutarak, bu gizli bileşenle her türlü mezeyi tutarlı bir şekilde bitirebilirsiniz. Sonradan eklendiğinde bile, bezelyenin parlak rengi herhangi bir yemeği güzelleştirir. Boyutları nedeniyle, bezelyelerin buzları oldukça çabuk çözülür ve pişirmenin sonunda eklenmesi kolaydır.
Hızlı pişmeleri nedeniyle, renk ve doku kolayca yemyeşil ve tazeden kusmuk yeşili ve duygusala dönüşür. Yani, dikkatli olun. Fistolar boyutları ve narin yapıları nedeniyle çok çabuk pişerler.
Bu nedenle önce sosu hazırlayıp sonra kenara koyacaksınız. Bu yemek sadece bir avuç basit malzeme kullanıyor çünkü taraklarda bulunan doğal tatlılığı sollamak istemedik. Gerekli olan tek şey tuz ve karabiber.
Arpacık soğanı soğanların en yumuşakıdır ve bezelye her zaman tatmin edici taze bir doku katar. Sonunda nane ile bitirmek, yemeği başka bir seviyeye yükseltir. Tarakları kızarttığınızda, önce bir tarafı tuz ve karabiberle hafifçe baharatlayın.
Önceden ısıtılmış tavaya terbiyeli tarafı alta gelecek şekilde koyun ve yüksek ateşte iki dakika ara vermeden pişirin. İlk taraf pişerken üst tarafı baharatlayın. Sonra hafifçe çevirin ve bir dakika kadar daha pişmelerine izin verin.
Sosu alın ve tarakların üzerine dökün. Onları kapladıktan sonra hem süslemek hem de tat için ince kıyılmış nane ekleyin. Bu deniz mahsulü yemeği, makarna veya ekmekle harika bir tada sahiptir.
Menüde karbonhidrat yoksa, spiralli kabak eriştesi veya frisee marul/bitki karışımını düşünün. Planlanan tüm öğünlerde doku ve rengi değiştirerek, yalnızca bir ton sağlık yararı elde etmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli lezzetleri de deneyimlersiniz. Henüz derecelendirme yok 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı arpacık ince kıyılmış 1 su bardağı yeşil bezelye 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kilo deniz tarağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı biber 1 yemek kaşığı nane ince doğranmış Önceden ısıtılmış orta boy bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
Arpacıkları orta ateşte soteleyin ve yanmasına izin vermeyin. 4-5 dakika. Bezelye ekleyin ve tavayı bir kenara koyun.
Donmuş tarakları üzerlerine soğuk su akıtarak çözdürün. Çözüldükten sonra (veya taze), bir veya iki kağıt havluyla kurulayın. Bir tarafını 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tarakları alacak kadar geniş, önceden ısıtılmış bir dökme demir tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün. Hiçbirinin dokunmaması için her birinin yeterli alana sahip olması gerekir. Şimdi terbiyeli tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin ve 2 dakika pişirin.
Diğer tarafı her birine 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyerek baharatlayın. Tarakları hareket ettirmediğinizden veya onlara hiç dokunmadığınızdan emin olun. Fistoları maşa ile ters çevirin ve tereyağlı arpacık ve bezelyeleri tavaya ekleyin.
Fistoları tereyağı ile yağlayarak 1 dakika daha pişirin. Onları hızlı bir şekilde tavadan çıkarın. Tarakları nasıl servis etmeyi planladığınıza bağlı olarak şimdi tabağa koyabilir veya bir kenara koyabilirsiniz.
Üzerlerine yarım limon sıkın ve nane parçalarıyla süsleyin. 1 fincan | p 169 kkal | 10 gr | 16 gr | p 7 gr | p 2 gr | 1 gr | 35 mg | p 1054 mg | p 352 mg | p 2 gr | p 2 gr | p 424 İÜ | 15 mg | p 24 mg | 1 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 4 Anahtar Kelimeler Yüksek Protein Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Diğer öğünlerin sonuna daha fazla bezelye eklemek ister misiniz? Karnabahar ve Bezelyeli Spagetti'yi veya Domatesli Bezelyeli Beyaz Balık'ı veya Arpa Salatası Nohutlu Bakla Bezelye'yi deneyin. Daha fazla tarak için mi bağırıyorsun? Basit Tavada Kızarmış Tarak ve Kolay Izgara Tarak, size tarakları enfes bir şekilde pişirmek için daha fazla ipucu verecek.
En yeni tarifleri, yemek planlarını, antrenmanları ve daha fazlasını doğrudan gelen kutunuza alın. E-Bültenimize bugün kaydolun! Temiz yemek yemek zor olmak zorunda değildir; kolay, eğlenceli ve lezzetli olabilir. Daha lezzetli ve sağlıklı tarifler için bizi Facebook'ta beğenin ve bizi Pinterest'te takip edin.
.

Yorumlar