Keto Dostu Basit ve Sulu Kişniş Kireç Tavuk Göğsü



Bu sulu ve lezzetli yemek, YAZ ZAMANINDA çığlık atıyor! Salantro ve limonu seviyorum! Cidden, bugünlerde her şeye takıyormuşum gibi hissediyorum. Belki de yaz olduğu için, güneş parlıyor ve canımın parlak, taze tatlar - kim bilir. Ama kesin olan bir şey var ki, buna doyamıyorum! Ve tavuk göğüslerini kişniş ve misket limonu ile marine etmeye başladığımda, artık diğer marine soslarına geri dönemem.
Artı, bu çok kolay! Kişnişli limonlu tavuk göğsümüzün sadece birkaç saat marine edilmesi gerekiyor. Sonuç sulu ve yumuşak tavuktur. Yenilebilir hale getirmek için bir ton sos gerektiren kuru, tatsız tavuk göğsü yok.
Artık lezzetli, doğal sosla marine edilmiş sağlıklı, protein dolu göğüslere sahip olabilirsiniz. Tamam, yani, kişniş ve limondan biraz daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Ancak diğer malzemelerin çoğu (hepsi değilse de) kilerinizde zaten var.
Bu turşuyu bir adım öne çıkarmak için ayrıca tuz ve karabiber, soğan tozu, kimyon, taze sarımsak, bir tutam ekliyorum. acı biber ve zeytinyağı. Baharatı süpermarkette aldığınız taco baharat paketlerine biraz daha benzer yapmak isterseniz, biraz pul biber ve kekik de ekleyebilirsiniz. Bazen bu yemeği kemiksiz butlarla yapıyorum, bu da etleri koyu olduğu için biraz daha sulu çıkıyor.
Ama kemiksiz derisiz tavuk göğsünün daha sağlıklı yönünü seviyorum, o yüzden burada yaptığımız şey bu! Ayrıca, onları daha yumuşak hale getirmek için sizinle paylaşacak küçük bir sırrım var: Onları eşit kalınlıkta döverek daha hızlı ve daha eşit pişecekler, böylece kurumayacaklar. Kemiksiz derisiz tavuk göğsünüzü yaklaşık ¾ inç kalınlığa kadar dövüyorsanız, muhtemelen daha sonra fırına koymanız gerekmez. Tavada her iki tarafı yaklaşık 4 ila 5 dakika sonra yapılmalıdır.
Izgarada orta ateşte pişiriyorsanız her iki taraf için bir veya iki dakika eklemek isteyebilirsiniz. Ama aşağıdaki tarife uyuyorsanız ve dövmüyorsanız tavukları kurumasın diye kavurduktan sonra 15-20 dakika fırına atmanızı rica ediyoruz. Mükemmel sulu tavuk göğsü elde etmek için bir termometre kullanmanızı tavsiye ederim.
165 derece Fahrenheit'e geldiklerinde onları dışarı çekin. Görünüşe göre bu dünyada iki tür insan var: kişniş sevenler ve ondan nefret edenler. Beğenmeyenlerin çoğu aslında tadının sabun gibi olduğunu düşünüyor! Garip bir şekilde, bu genetik bir yatkınlık gibi görünüyor– ama konuyu dağıtıyorum.
(Bunun hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz). Bu tavuğu yapmak istiyorsanız ama evinizde kişniş sevmeyen biri varsa, onun yerine taze maydanoz ile değiştirebilirsiniz. Aynı narenciye aromasına sahip değil, ancak zaten limon suyu eklediğiniz için bu gerçekten önemli değil.
Maydanoz ve misket limonu aslında birbirini tamamlayan malzemelerdir. Bu yemeği sağlıklı kızartılmış fasulye ve kişnişli kireç basmati pirinci ile yemeyi seviyorum, çünkü bu malzemeler elimde zaten var. Ayrıca bu tavukla taco, burrito, enchiladas veya hemen hemen her Meksika yemeği yapabilirsiniz - hatta cips bile! Biraz pico de gallo, ekşi krema, peynir, salsa, guacamole ve en sevdiğiniz acı sos ekleyin.
Daha sağlıklı bir seçenek olarak, suçsuz bir yemek için marul sarma tacos yapmayı seviyorum! Henüz derecelendirme yok 2 yemek kaşığı limon suyu taze sıkılmış 1/3 su bardağı doğranmış taze kişniş 3/4 çay kaşığı koşer tuzu 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 1 çay kaşığı soğan tozu 3 diş kıyılmış sarımsak 1/2 çay kaşığı kimyon tutam acı biber 1/4 su bardağı zeytinyağı sızma 4 kemiksiz, derisiz tavuk göğsü yaklaşık 2 pound 1 yemek kaşığı avokado yağı Büyük bir cam kasede limon suyu, kişniş, koşer tuzu, karabiber, soğan tozu, sarımsak karanfil, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağını çırpın. Tavuk göğüslerini kaseye koyun ve marine ile kaplandığından emin olun. Kasenin üzerini streç film veya dilediğiniz bir örtü ile örtün.
3-4 saat marine olması için buzdolabına koyun. Tavuk marine edildikten sonra. Fırınınızı önceden 350F'ye ısıtın.
Avokado yağını orta/yüksek sıcaklıkta fırına uygun büyük bir tavada veya dökme demir tavada ısıtın. Tavukların her iki tarafını 3-4 dakika kızartın. Ardından tavuğu 15-20 dakika pişmesi için fırına koyun.
Pişirme bittiğinde tavuğun iç sıcaklığı 165F olacaktır. Tavuğu tavadan çıkarın ve dilimlemeden önce 5-6 dakika dinlendirin. p 4 ons | p 209 kkal | 1 gr | 24 gr | 11 gr | p 2 gr | 1 gr | p 7 gr | 1 gr | p 73 mg | p 351 mg | p 438 mg | 1 gr | 1 gr | s 83 İÜ | p 3 mg | 12 mg | 1 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 5 Anahtar Kelimeler Yüksek Protein, Keto, Düşük Karbonhidrat Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Kişnişli limonlu tavuk göğüslerimizi deneyecek misiniz? Bunu yaparsanız, yorum bölümünde ne düşündüğünüzü bize bildirdiğinizden emin olun! Gitmeden önce bizi Facebook ve Pinterest'te takip edin! En son makalelerin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlamak için e-Bültenimize de abone olabilirsiniz!.

Yorumlar