Bir saatten kısa sürede lezzetli, kemikten dökülen kaburgaların tadını çıkarın! Pirzola! Büyük bir ihale, uzun süre pişirilmiş, soslu kaburga rafını yenebilecek pek bir şey yok. Ama bu günlerde, kim onları marine etmek ya da kuru ovmak için tüm adımları atacak, sonra ya tütecek (sigara içen var mı?), fırında yumuşayana kadar saatlerce pişirecek ve sonra… işte sos! İşte en kolay barbekü hava fritöz kaburga tarifimiz kurtarmaya geliyor! Son derece popüler olan hava fritözünü kullanarak çok kısa sürede "düşük ve yavaş" sonuçlar elde edebiliriz. Ve harika bir tada sahip çıkıyorlar! Bu yüzden, ona (veya onun!) tuzuna değer herhangi bir pitmaster size her şeyin başladığı yerin masaj olduğunu söyleyecektir.
Ve biz de aynı fikirdeyiz! İşte burada barbekü hava fritöz kaburgalarımızı yapma süreci başlıyor! Ovamızı yapmak için bir sürü baharatı birleştireceğiz. Biber tozu, füme kırmızı biber, biraz esmer şeker, sarımsak tozu, soğan tozu, kuru hardal, bir miktar ısı için kırmızı biber, tuz ve karabiber küçük bir kapta birleştirilir. Bu bileşenler, kaburgalarımızın altında yatan lezzet unsurları olacak.
Kaburgalarımızı bu tür pişirmeye hazırlamak için, kaburgaların kavisli tarafındaki lifli zarı çıkarmak isteyeceğiz. Biraz zor olabilir, ama merak etmeyin… Bu konuda size yol göstereceğiz. Kaburgaları, kavisli taraf size bakacak şekilde çevirin.
Bir tereyağı veya yemek bıçağı ve bir parça kağıt havlu isteyeceksiniz. Bıçağın ucunu ince zarın altına kaydırın ve kaburgalardan bir bölümü serbest bırakmak için bıçağı çalıştırın. Membranı gevşetirken çekmek için “çekmeye” ihtiyacınız varsa, zarı geri yırtarken biraz tutuş sağlamak için kağıt havlu kullanın.
Direnç veriyorsa, tereyağı bıçağını kullanarak kaburgalarından ayırın. İlk başta beceriksiz görünebilir, ancak biraz sabırla zar çıkacaktır. Bu parçayı atın, rafı ikiye bölün ve eğlenceli kısma geçelim.
Artık kaburgalarınız hazır olduğuna göre, baharat karışımınızı alıp her tarafına, ön ve arkaya sürün. Etli tarafı alta gelecek şekilde fritöze atın. Kaburgaları 380 derecede 20 dakika pişirin.
Daha sonra, yine 380 derecede, kaburgaları ters çevirin ve 10 dakika daha pişirin. Son adım, kaburgaları barbekü sosuyla fırçalamak ve yine 380 derecede 5 dakika daha fritöze geri göndermektir. Bu kadar! Lezzetli, yumuşak, sulu kaburgalar ve zarla olan mücadeleniz de dahil olmak üzere sadece 45 dakikanızı aldı! Şimdi bunlara neden En Kolay Barbekü Hava Fritöz Kaburgaları dediğimizi anlıyor musunuz? Henüz derecelendirme yok 1/2 yemek kaşığı pul biber 1/2 yemek kaşığı füme kırmızı biber 1 yemek kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı kara biber 1 1/2 çay kaşığı koşer tuzu 1/2 çay kaşığı kuru hardal 1/4 çay kaşığı acı biber 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı soğan tozu 3 kilo bebek sırt kaburgaları 1/2 bardak barbekü sosu Küçük bir kapta pul biber, füme kırmızı biber, esmer şeker, karabiber, koşer tuzu, kuru hardal, kırmızı biber, sarımsak tozu ve soğan tozunu karıştırın.
Membranı kaburgaların arkasından çıkarın. Hava fritözüne sığabilmeleri için kaburga rafını ikiye bölün. Baharat karışımını kaburgaların üzerine serpin.
Kaburgaları et tarafı alta gelecek şekilde hava fritözüne yerleştirin ve 380 derecede 20 dakika pişirin. Kaburgalar piştikten sonra maşa veya çatal yardımıyla ters çevirin ve 380 derecede 10 dakika daha pişirin. Barbekü sosunu kaburgaların üzerine yayın ve 380 derecede 5 dakika daha pişirin.
p 3 kaburga | p 452 kkal | 16 gr | 33 gr | 28 gr | 10 gr | p 5 gr | 12 gr | 1 gr | p 118 mg | p 1156 mg | p 545 mg | 1 gr | 12 gr | p 728 IU | 1 mg | p 74 mg | p 2 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 15 Anahtar Kelimeler Hava Fritözü Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Fritöz kaburgalarımız için bu tarifi denerseniz, nasıl olduklarını bize bildirin. Geri bildiriminizi her zaman takdir ediyoruz. Bu muhteşem kaburgalarla gitmek için bazı taraflar arıyorsanız, lahana salatasından daha geleneksel olan nedir? İşte denemeniz için bazı harika seçenekler: Yeni ve lezzetli bir tarifi asla kaçırmamak için bizi Facebook ve Pinterest'te takip etmeyi unutmayın!.
Yorumlar
Yorum Gönder