Rahat yiyeceklerin bu kadar sağlıklı olabileceğini kim bilebilirdi? Sadece 15 dakikada hazır olan favori, renkli, süper kolay, tek tavada vejetaryen makarnamızı deneyin! Yoğun geceler, yemek hazırlamak veya lezzetli, besleyici dolu bir makarna yemeği arayan herkes için mükemmel! Belinize zarar vermeden doğru miktarda konfor sunar. Ve tüm lezzetli ve sağlıklı iyiliklere ek olarak, bu tek tava tarifi basit, stressiz temizlik sağlar. Her zaman hızlı ve kolay tarifler aradığımı söylerken eminim ki yalnız değilim.
Hepimiz o kadar yoğun hayatlar sürüyoruz ki, sağlıklı ve besleyici yemekler pişirmek için zaman ayırmayı çok zorlaştırabiliyoruz. Neyse ki böyle yemekler bizim için burada. Hazırlaması hızlı, pişirmesi kolay ve bulaşık makinesinde hafif! Bu tarife sadece güzel değil, aynı zamanda sağlığınız için faydalı sağlıklı besinlerle dolu olması için bir gökkuşağı sebzeler ekledik.
Lif, antioksidanlar ve temel vitaminler ve mineraller gibi şeyler bunu yapmak için bir araya geliyor. renkli tabak. Arpacık soğanı ve sarımsak gibi güçlü bir tada sahiptir. Harika bir C vitamini, demir ve manganezin yanı sıra sinir ve bağışıklık sistemi işlevi için çok önemli olan B6 vitamini kaynağıdırlar.
Sarımsak, güçlü aroması ve potansiyel kolesterol düşürücü ve kanserle mücadele özellikleri sağlayan yüksek fitokimyasal içeriği ile bilinir. Düzenli olarak sarımsak yemek, kan basıncını ve mide ve kolorektal kanser riskini bile azaltabilir. Domatesler bu yemeğe tatlı ve lezzetli bir katkının yanı sıra harika bir lif, potasyum ve A, C ve K vitaminleri kaynağıdır.
Bu besinler sağlıklı cildi, güçlü kemikleri, iyi görüşü, sağlıklı kan dolaşımını ve hatta böbrek taşı önleme. Domateslerde ayrıca domatese kırmızı rengini veren pigment olan likopen bulunur. Güneş yanıklarına karşı korumanın yanı sıra kalp hastalığı ve belirli kanser türlerinin önlenmesiyle bağlantılıdır.
Dolmalık biberler kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil gibi çeşitli renklerde gelir ve tabağınızı gökkuşağına çevirmenin harika bir yoludur. Sadece bir biber, sağlıklı cilt ve bağışıklık fonksiyonunu destekleyen günlük A ve C vitaminlerini sağlar. Bu tarif için yemeğinizi süslemek için bazı yeni renkler deneyin! Mantarlar genellikle beyaz veya kahverengi olsa da, diğer daha renkli meyve ve sebzeler kadar antioksidanla doludurlar.
Mantarlar, B vitaminleri de dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesinin yanı sıra büyük lif ve protein kaynaklarıdır. , selenyum, potasyum, bakır ve D vitamini. Eğlenceli gerçek: mantarlar güneş ışığında küçük süngerler gibi davranırlar, bu da güneşten D vitamini emdikleri ve doğrudan sisteminize ilettikleri anlamına gelir! Ispanak, aslında yüksek düzeyde klorofil ve sağlığı teşvik eden antioksidanlar olduğunu gösteren en popüler koyu yapraklı yeşilliklerden biridir. Ayrıca kırmızı kan hücrelerinin işlevi ve dolaşımı için çok önemli olan demir açısından da yüksektir. Ayrıca ıspanak, kemik sağlığı ve bağışıklık işlevinin korunması için önemli olan A, B2, C ve K vitaminlerini sağlar. Bu yemeğin protein içeriğini artırmak için birkaç dilim ızgara tavuk veya pişmiş balık eklemekten çekinmeyin. Protein, yağsız kas kütlesi, odaklanma, enerji ve hızlı bir metabolizmanın korunması ve oluşturulması için çok önemlidir.
Bu renkli tek tavada sebzeli makarna ile akşam yemeğinizi 15 dakikada hazırlayın! Geniş bir tava veya tencereyi orta ateşte ısıtarak başlayın ve zeytinyağını ekleyin. Isındıktan sonra arpacık soğanı, sarımsağı ve kırmızı pul biberi ekleyin. Yaklaşık 1 dakika soteleyin.
Ardından sebze suyu, domates, biber, mantar ve linguini ekleyin. Makarna ve sebzeleri tamamen kaplayacak şekilde hafifçe batırdığınızdan emin olun. Isıyı orta-yüksek seviyeye yükseltin ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra altını kısın ve 4 dakika pişirin. Ardından ıspanağı ekleyin ve 4 dakika daha veya her şey yumuşayana ve makarna al dente olana kadar pişirin. Ateşten alın ve fesleğen, limon, tuz, karabiber ve parmesan peynirini ekleyin.
Bu tek tavada sebzeli makarna yaparsanız, yorum bölümünde bunun hakkında ne düşündüğünüzü duymak isteriz! Henüz derecelendirme yok 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 arpacık doğranmış 4 diş ince dilimlenmiş sarımsak 1/4 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 1/2 su bardağı sebze suyu düşük sodyum 2 su bardağı kiraz domates dörde bölünmüş 1 adet portakal doğranmış dolmalık biber 1 adet doğranmış sarı dolmalık biber 1 su bardağı dilimlenmiş mantar 1/2 pound kepekli linguine veya başka bir kepekli makarna 1 su bardağı doğranmış ıspanak 1/3 fincan taze fesleğen, doğranmış 1/2 limon suyu ve kabuğu rendesi 1/2 çay kaşığı deniz tuzu 1/2 çay kaşığı karabiber 1/3 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri Geniş bir tava veya tencereyi orta ateşte ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Isındıktan sonra arpacık soğanı, sarımsağı ve kırmızı pul biberi ekleyin. Yaklaşık 1 dakika soteleyin Sebze suyunu, domatesleri, biberleri, mantarları ve linguini ekleyin.
Her şeyin tamamen kaplandığından emin olun (eğer değilse, daha fazla et suyu veya su ekleyin). Isıyı orta-yüksek seviyeye yükseltin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 4 dakika pişirin.
Ispanağı ekleyin ve 4 dakika daha veya her şey yumuşayana ve makarna al dente olana kadar pişirin. Ateşten alın ve fesleğen, limon, tuz, karabiber ve parmesan peynirini atın. p 1.
5 bardak | p 338 kkal | s 57 gr | 13 gr | p 7 gr | p 2 gr | p 6 mg | p 1037 mg | p 625 mg | p 5 gr | 8 gr | s 2584 İÜ | 122 mg | 151 mg | p 2 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 10 Anahtar kelimeler vejetaryen Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Daha harika, sağlıklı tarifler mi arıyorsunuz? Koleksiyona Pinterest'te göz atın veya bizi Facebook'ta takip edin. E-Bültenimize kaydolun, size en yeni tarifleri de gönderelim!.
Yorumlar
Yorum Gönder