Mükemmel Baharatlı Mısır Salsalı Kanat Biftek



Bu keskin ve yumuşak tarifi kaçırmak istemeyeceksiniz! Biz et yiyiciler için, bir biftek özlemi kaçınılmazdır. Ve bir kişinin sahip olabileceği tüm istekler arasında, tatmin edilmesi daha pahalı olanlardan biri - şimdiye kadar, yani. Bu mısır salsalı gögüs biftek, fermuar ve sevdiğiniz lezzetlerle dolu kolay bir biftek yemeğidir.
Ayrıca, size bir servete mal olmaz! Bu kadar basit (ve uygun fiyatlı) malzemelerden ne kadar sulu lezzet alacağınıza çok sevineceğinizi düşünüyoruz! Mısır salsa tarifi ile bu gögüs bifteğini yaratırken, her zaman popüler olan Meksika yemeği Carne Asada'yı kanalize etmeye karar verdik. Latin mutfağının sunduğu en iyi malzemelerle dolu. Carne Asada, geleneksel olarak etek biftek kullanılarak marine edilmiş bir sığır eti yemeğidir, ancak diğer kesimlerle de kullanılabilir - daha sonra açık ateşte ızgara yapılabilir.
Bu versiyonu kesinlikle ızgara yapabilirsiniz, ancak biz bunu biraz daha basit hale getirdik, ve tüm mevsim dostu, harika kömür izleri ve lezzet elde etmek için bir ızgara tavası kullanarak, ancak ateş yakmanızı gerektirmeden. Geleneksel Carne gibi, kanat bifteğimize harika bir tat infüzyonu verecek lezzetli bir marine yaparak başlıyoruz. Narenciye suları çoğu asadanın temelidir ve bizimki de farklı değildir.
Limon ve portakal suyunu soğan, sarımsak, pul biber ve kimyon gibi bazı aromatiklerle, harika bir ot ve uygun kuru kekik ile birleştiriyoruz. marine tabanı. Yan bifteği marine ete ekleyeceğiz ve yaklaşık 2 saat bekletin - bifteği daha uzun süre, hatta gece boyunca marine edebilirsiniz, ancak sadece iki saat bile ete güzelce nüfuz edecek ve aradığımız lezzeti verecektir. Devam etmeden önce, kekik hakkında konuşalım.
Tüm çeşitler aynı değildir ve gögüs bifteğinize biraz daha otantik bir tat vermek istiyorsanız, hepimizin aşina olduğu “bahçe çeşidi” yerine Meksika Kekikini kullanmak eğlencelidir. ile birlikte. Meksika Kekik, normal kekik ile elde edemeyeceğiniz biraz acı ve tatlı notalar içeren tipik kekikten daha fazla tada sahiptir. Yerel bakkalınızda bulamıyorsanız, bu günlerde Latin pazarlarında veya elbette çevrimiçi olarak bulmak oldukça kolay! Etiniz marine edilirken, salsa malzemelerinizi bir araya getirmeye başlayabilirsiniz.
Yine, Latin mutfağında çok yaygın olan bazı lezzetleri çağrıştırarak kullanacağız: …başka bir deyişle, iyi bir salsadan bekleyeceğiniz tüm taze, renkli bileşenler! Bütün bunları karıştırın ve bifteğinizi pişirirken bir kenara koyun. Bifteğinizi pişirmek için iki aşamalı bir süreç kullanacaksınız; önce bifteğinizi kızgın ızgara tavasında kavuracaksınız. Izgara tavanız yoksa normal bir ağır tava işinizi görecektir, ancak fırın için güvenli olduğundan emin olun.
Biftekleri kızarttıktan sonra, pişirmeyi bitirmek için önceden ısıtılmış 400 derecelik bir fırına atacaksınız. . Son olarak dana eti fırından çıkarın ve. Servis etmeden önce üzerini örterek 8 ila 10 dakika dinlendirin.
Bunu, bifteğin suyunun tekrar et tarafından emilmesi için yapmak istiyorsunuz. Aksi takdirde, dinlendirmeden önce servis ederseniz, o nefis meyve suyunun çoğu – ve lezzetin çoğu – etin kesme tahtasına akacaktır! BU olamaz! Biftekinizi ince ince dilimleyin ve mısır salsa ile doldurun. Hepsi bu kadar! Hazırlaması kolay, hızlı, lezzetli bir yemek.
İsterseniz, bifteğinize küçük mısır veya unlu tortilla, belki biraz avokado, siyah fasulye ile servis ederek bu tarifi süsleyebilirsiniz. Bu, masanızda düzenli bir favori haline gelirse şaşırmayın. Nasıl hizmet ederseniz edin, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizimle paylaştığınızdan emin olun! Henüz derecelendirme yok Flank Steak Marine 1/4 su bardağı avokado yağı sadece 1 limon suyu 1/4 su bardağı portakal suyu 1 çay kaşığı sarımsak tozu 1 çay kaşığı soğan tozu 1 çay kaşığı pul biber 1/2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı koşer tuzu 2 çay kaşığı kuru kekik 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 2 pound yan biftek Mısır Salsa 3 başak ayıklanmış ve pişirilmiş mısır 1/2 jalapeno ince doğranmış 1/2 su bardağı doğranmış kişniş sadece 1/2 limon suyu 1 su bardağı kiraz domates dilimi 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı soğan tatmak için biber ve tuz Diğer Malzemeler 1 yemek kaşığı avokado yağı Büyük bir cam kapta, marine için olan tüm malzemeleri gögüs biftek dışında karıştırın. Malzemeler birleştirildikten sonra gögüs bifteğini kaseye koyun ve iki saat marine edin.
Biftek marine edilirken mısırı koçanından kesin. Daha sonra mısır salsa için tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve birleşene kadar karıştırın. Buzdolabına koyun.
Yan biftek neredeyse marine edildiğinde, fırını önceden 400F'ye ısıtın. Yan biftek marine edildikten sonra, avokado yağını büyük bir dökme demir ızgara tavasında (veya tavada) orta yüksek ateşte ısıtın. Biftekleri 4-5 dakika her iki tarafını da kızartın.
Ardından 15-20 dakika veya orta boy biftek için biftek 145F'lik bir iç sıcaklığa ulaşana kadar pişirin. Biftek piştikten sonra tavadan çıkarın ve dilimlemeden önce 10 dakika dinlendirin ve mısır salsa ile servis yapın. p 4 ons | p 274 kkal | 9 gr | 26 gr | 15 gr | 3 gr | p 2 gr | 8 gr | 1 gr | 68 mg | p 654 mg | p 571 mg | 1 gr | p 4 gr | p 332 İÜ | 12 mg | 41 mg | p 2 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 7 Anahtar Kelimeler Yüksek Protein Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Bu gögüs bifteğini mısır salsasıyla dener ve severseniz, Meksika esintili bu tarifleri de beğeneceğinizi düşünüyoruz: Mısır için delirir misin? Öyleyse Elote Domatesli Avokado Salatası tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
Yeni bir tarifi asla kaçırmamak için bizi Pinterest, Facebook ve Instagram'da takip ettiğinizden emin olun!.

Yorumlar