Kremalı Limon Dereotu Soslu Tavada Kızarmış Somon



İçeriğe atla Hazırlanması 20 dakikadan az süren sofistike bir yemek. Kremalı limon dereotu soslu leziz tavada kızartılmış somonumuzu denemek için birçok neden var. Birincisi, yapması kolay ama lüks bir restoranda yemek yiyormuş gibi hissetmenizi sağlayacak.
Bununla birlikte, bu basit hafta içi akşam yemeği 20 dakikadan daha kısa sürede hazırlanabilir! Etli somon balığı ve pürüzsüz sos, lezzetli tatlarla zenginleştirilmiştir, bu da bunu tekrar tekrar gelmenizi sağlayacak bir yemek haline getirir. Mükemmel Hafta İçi Yemeği Bu tarifin en iyi yanı, neredeyse hiç hazırlık süresi gerektirmemesidir. Tek yapmanız gereken arpacık soğanını dilimlemek, sarımsağı rendelemek, dereotu doğramak ve limonu önceden ikiye bölmek.
Bundan sonra, somonu 7-8 dakika kavurup tavadan çıkarın ve ardından somonu yapın. kremalı limon dereotu sosunuz. Sosu hazırlamak için geçen on dakikadan sonra somonu tekrar tavaya ekleyeceksiniz. Biraz limon sıkarak ve dereotu ve kapari ile süsleyerek bitirin.
Somonu neden başka bir şekilde yaptığınızı merak edeceksiniz! Neden Somon Seçmelisiniz? Bu güzel, sıkı, kırmızımsı balık sadece zengin, tereyağlı bir tada sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığınız için de harikadır. Pacific Sockeye, Coho, King veya Pink arasından seçim yapabilirsiniz. Ya da çiftlikte yetiştirilmiş Atlantik somonu ile gidebilirsiniz.
Her iki durumda da, tüm çeşitler mükemmel bir protein kaynağı ve düşük doymuş yağdır. Bunun yerine, kardiyovasküler hastalık, bunama, Alzheimer ve bazı kanser türlerine sahip olma şansınızı azaltabilecek zengin omega-3'lere sahip yağ asitleriyle doludur. Diğer doğal besinler arasında Vitamin B12, potasyum, demir ve Vitamin D bulunur.
Tavada Kızarmış Somon İpuçları Sıcak tava ve yağ: Herhangi bir balık veya ette olduğu gibi, yağı eklemeden önce tavanın sıcak olduğundan emin olun. Somonu dikkatlice bıraktığınızda cızırdamasını istiyorsunuz. Pat somon kuru: Somonun güzel ve çıtır çıkmasını sağlamak için, tavaya eklemeden önce balığı bir kağıt havluyla kurulayın.
Mümkün olduğunda yabani somon balığı satın alın: Restoranın lezzeti için Pasifik yakalanmış yabani somon balığı satın alın. Atlantik balıkları her zaman çiftlikte yetiştirilir. Sos hazırlarken çırpın: Tüm o leziz kurabiyeleri tencerenin dibinden almak ve sütün kesilmemesi için.
Somonu soslu bırakmayın: Somonunuz haşlandıktan sonra pişmiş olmalıdır. Sosa geri eklendikten sonra, fazla pişeceği için bir dakikadan fazla ateşte bırakmayın. Yanında Ne İle Hizmet Edilir? Bu kurutulmuş somon tarifi kremalı bir limon dereotu sosuna sahip olduğundan, tüm bu sıvı lezzetleri çekebilecek bir şeyle servis etmeyi seviyorum.
Biraz Kişniş Kireç Basmati Pirinci veya Sarımsaklı Patates Püresi ile deneyin. Sebzeler için somon balığı, Balzamik Kahverengi Tereyağı ile 3 Malzemeli Kızarmış Kuşkonmaz veya 4 Malzemeli Kavrulmuş Brokoli ile her zaman iyi uyum sağlar. Kremalı limon dereotu soslu bu lezzetli tavada kızartılmış somonu denerseniz, bize ne düşündüğünüzü söylemeyi unutmayın! Hangi taraflarla servis ettin? Aşağıdaki yorum bölümünde bize bildirin! Henüz derecelendirme yok 4 fileto halinde kesilmiş 1 pound somon tatmak için biber ve tuz 2 yemek kaşığı avokado yağı bölünmüş 1 arpacık ince dilimlenmiş 1 diş kıyılmış sarımsak 1/4 su bardağı sebze suyu 1 su bardağı süt 2 ons Neufchatel yarım limon suyu 1/4 su bardağı doğranmış taze dereotu 2 yemek kaşığı kapari Somonu kurulayın.
Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. Avokado yağını orta/yüksek ateşte bir tavada ısıtın. Somonu derisi yukarı bakacak şekilde tavaya koyun.
İlk yüzünü 4-5 dakika, ikinci yüzünü 2-3 dakika kızartın. Somon, pişirildiğinde 145F'lik bir iç sıcaklığa ulaşacaktır. Somon piştikten sonra tavadan alın ve diğer yemek kaşığı avokado yağını tavaya ekleyin.
Isıyı orta dereceye düşürün ve arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin. 1-2 dakika, sarımsakların kokusu çıkana kadar sık ​​sık karıştırarak soteleyin. Tavaya sebze suyunu ekleyin ve sık sık karıştırarak 1-2 dakika daha soteleyin. Ardından sütü tavaya dökün, ardından Neufchatel'i ekleyin.
Sütü ve Neufchatel'i sos güzel ve kremsi olana kadar çırpın. Bir kaynamaya getirin ve sosu 5 dakika veya bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalın olana kadar pişirin. Sosun içine limon suyunu sıkın ve karışana kadar karıştırın.
Somonu tekrar tavaya ekleyin, ardından dereotu ve kapari ile süsleyin. Bu en iyi hemen servis edilir. Porsiyon: 1 fileto | Kaloriler: 303 kcal | Karbonhidratlar: 5 g | Protein: 26 gr | Yağ: 19 g | Doymuş Yağ: 5 g | Çoklu doymamış Yağ: 4 g | Tekli doymamış Yağ: 9 g | Kolesterol: 79 mg | Sodyum: 294 mg | Potasyum: 684 mg | Lif: 1 gr | Şeker: 4 gr | A Vitamini: 305 IU | C Vitamini: 2 mg | Kalsiyum: 105 mg | Demir: 1 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 9 Anahtar Kelimeler Yüksek Protein, Keto, Düşük Karbonhidrat, Deniz Ürünleri Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Daha lezzetli ve sağlıklı tarifler için bizi Pinterest ve Instagram'da takip etmeyi unutmayın! Bu gönderi satış ortağı bağlantıları içerebilir.
FAVORİ TARİFLERİNİZİ KAYDEDİN Hızlı ve kolay erişim için ÜCRETSİZ bir hesap oluşturun E-posta *.

Yorumlar