Tatlı, tuzlu ve ağız sulandıran yumuşak bir yemek. Bütün gün kaynayan ve lezzetli lezzeti içinize çeken yumuşak, yavaş pişirilmiş domuz etinden daha iyi bir şey var mı? Aklımda, bir şans değil. Bu yavaş pişirici bal limonlu domuz eti mükemmel bir şekilde pişirir ve ağzınızda erir ve en iyi yanı, sadece 3 ila 4 saat sürmesidir.
Sabah hepsini bir araya getirebilir ve öğle yemeğinde arkadaşlarınızla ve ailenizle yiyebilirsiniz. - neredeyse hiç çalışma gerekmez! Yavaş pişirilmiş domuz etini de mahvetmenin çok fazla yolu yok. Her zaman lezzetli olma ihtimali yüksektir. Ancak bu tarif için bal, misket limonu, soya sosu, sarımsak ve zencefil ile yanlış gidemeyeceğimi biliyordum.
Sonuçta, bu malzeme kombinasyonu ne zaman etkilemez? Asla! Ayrıca, burada seçtiğimiz malzemeler doğal ve düşük kalorili, bu da bunu süper besleyici bir yemek yapıyor. Ve bu yemeğin daha da baharatlı olmasını istiyorsanız, her zaman biraz pul biber, taze dilimlenmiş jalapenos veya biraz sriracha ekleyebilirsiniz! Domuz eti türü ile başlar. Bu tarif için iki kilo bonfile ile gitmeye karar verdim.
Her bonfile genellikle bir kilo civarındadır, bu yüzden muhtemelen iki kiloya ihtiyacınız olacak. Bu uzun, dar, kemiksiz eti seviyorum çünkü ekstra yağsız, yumuşak ve çok yönlü. Ayrıca, indirimdeyken her zaman satın almaya çalışırım ve daha sonra dondururum.
Ancak domuz bonfile ile ilgili tek sorun, kolayca kuruyabilmesidir, bu yüzden pişirirken ekstra dikkatli olmalısınız. fırında veya ızgarada kuru bir ovma ile. Bu durumlarda, aşırı pişmediğinden emin olmak için bir termometre kullanırım. Ama bu tarifle bonfilenizi kurutmak için endişelenmenize gerek yok! Bonfileyi bu tuzlu sosta yavaş pişirerek, ağız sulandıran, yumuşak ve sulu domuz eti elde etmiş olursunuz.
Bonfileyi yavaş pişiriciye eklemeden önce bir tavada sardığınızdan emin olun. Bu sararma, meyve sularını ve tatları kapatacaktır. Ayrıca, pişirme süresini hızlandıracak ve o zengin, karamelize notaları ortaya çıkaracaktır.
Genel bir kural olarak, eti yavaş pişirmeden önce neredeyse her zaman kızartırım. Cidden, sadece bu turşuyu şişelemek ve her şeyle birlikte almak istiyorum. Keskin, tatlı, tuzlu ve sarımsak ve zencefilden biraz ısı var.
Bahsetmeme gerek yok – böyle lezzetli bir sos için – şaşırtıcı derecede sağlıklı! Bütün ailem saniyeler içinde içeri girdikten sonra, yavaş ocak kasesi neredeyse gitmişti. Hatta birkaç gün sonra bu tarifi arkadaşlarım için tekrar yaptım çünkü etkileyeceğini biliyordum. Bu domuz eti bir garnitür olmadan mükemmel lezzetli olsa da, yemeği tazelemek ve biraz renk vermek için biraz taze doğranmış kişniş attım.
Ancak, herkesin kişniş hayranı olmayabileceğini biliyorum, bu yüzden biraz dilimlenmiş yeşil soğan hem de harika olurdu. Ayrıca bu yavaş pişirici ballı limonlu domuz eti, Chipotle'dan gelen pirinç kadar lezzetli olan ama tüm bu sağlıksız tereyağını bırakan biraz kişnişli kireç basmati pirinci (bir Chipotle taklitçi tarifi) ile servis etmeye karar verdim. Ayrıca biraz lif için biraz sotelenmiş yeşil fasulye veya kuşkonmaz da atabilirsiniz.
Sadece tatlı ve tuzlu sosun bütün tabağa serpildiğinden emin olun! Bu yavaş pişirici bal limonlu domuz eti verirseniz, aşağıdaki yorum bölümünde ne düşündüğünüzü bize bildirdiğinizden emin olun! Henüz derecelendirme yok 1/3 su bardağı düşük sodyumlu soya sosu 1/4 su bardağı bal sadece 1 limon suyu 2 diş sarımsak kıyılmış taze zencefil bir inçlik parça, rendelenmiş 2 yemek kaşığı avokado yağı 2 pound domuz bonfile tatmak için biber ve tuz 1 yemek kaşığı mısır nişastası Küçük bir kapta soya sosu, bal, limon suyu, sarımsak ve zencefili karıştırın. Kenara koyun. Avokado yağını büyük bir tavada orta/yüksek ateşte ısıtın.
Domuz etini hafifçe tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra 4-5 dakika ya da altın rengi olana kadar her iki tarafını da kızartın. Domuz eti yavaş pişiriciye koyun.
Ardından sosu üzerine dökün. 3-4 saat yüksek veya 4-6 saat düşük pişirin. Domuz eti piştikten sonra tencereden çıkarın.
Ardından yavaş ocakta mısır nişastasını sosun içine yavaşça karıştırın. Yavaş pişiriciyi yükseğe çevirin. Sosu koyulaşana kadar pişirin.
Ardından domuz etinin üzerine dökün. p 4 ons | p 210 kkal | 11 gr | 24 gr | 8 gr | p 2 gr | 1 gr | p 74 mg | p 414 mg | p 473 mg | 1 gr | 9 gr | p 2 İÜ | 1 mg | p 11 mg | 1 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 6 Yavaş Tencere Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Daha fazla ağız sulandıran tarifler mi arıyorsunuz? E-Bültenimize abone olmayı ve hiçbir şeyi kaçırmamak için bizi Facebook, Pinterest veya Instagram'da takip etmeyi unutmayın..
Yorumlar
Yorum Gönder