Sağlıklı ve Lezzetli Meksika Pirinçli Dolmalık Biber



Lezzetli, vejetaryen dostu malzemelerle doldurulmuş sağlıklı biberler! Güzel ve lezzetli bir şeyler hazırlamak istiyorsunuz ama bunu yapmak için sadece bir saatiniz mi var? Sorun yok! Meksika pilavlı dolmalık biber tarifimiz kesinlikle işinizi görecektir. Bu harika ve sağlıklı vejetaryen tarif, ailenizin kesinlikle seveceği bir şey. Ve en iyi yanı, sadece 15 dakikalık hazırlık ve 45 dakikalık pişirme süresi gerektirmeleridir! Şimdi, başlamadan önce, tüm malzemelerinizi hazırlayarak başlamalısınız.
Dört dolmalık biberin de tepelerini keserek ve çekirdeklerini temizleyerek başlayın. Ardından, bir sarı soğanı mümkün olduğunca eşit şekilde doğradığınızdan emin olun. Ayrıca bir kabak alıp mümkün olduğunca küçük küpler halinde doğramak isteyeceksiniz.
Bunu yaptıktan sonra, baharatlarınızı hazırlamaya başlamalısınız. Yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber ve yarım çay kaşığı sarımsak tozuna ihtiyacınız olacak. Ancak dolmalık biberlerinize eşsiz bir tat katmak için, o baharatlı tat için bir çay kaşığı kırmızı biber ve kimyon da hazırlamalısınız.
Son olarak, sarımsak tozuyla birlikte bir miktar taze sarımsak da rendeleyin. Sebzelerinizi ve baharatlarınızı hazırladıktan sonra, tek yapmanız gereken üç ayrı bardak düşük sodyumlu sebze suyu ve bir bardak kuru, pişmemiş kahverengi pirinç. Bu yemeği daha da sağlıklı hale getirmek için düşük sodyumlu suyu seçtiğimizi unutmayın, ancak isterseniz normal kullanabilirsiniz! Bunların hepsini pişirmek için bir çay kaşığı zeytinyağını da ayırdığınızdan emin olun.
Ve son olarak, pişirmeden önce bir fincan kaşar peynirini rendeleyin. Vegan iseniz, bu kısmı dışarıda bırakabilirsiniz. Her şey hazırlandıktan sonra başlayabilirsiniz! Zeytinyağını bir tavada orta-yüksek ateşte ısıtarak başlayın.
Isınmaya başladığını hissedince soğanları ekleyebilirsiniz. Onları yaklaşık 3 ila 4 dakika sote edin. Ardından yeşil biber, kabak, sarımsak, kimyon, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Bu karışımı 5 veya 6 dakika pişirin. Bu bittiğinde, domateslerinizi, siyah fasulyelerinizi, kahverengi pirincinizi ve üç bardak sebze suyundan ikisini karıştırın. Sıvı kabarmaya başlayana kadar pişirin.
Şimdi, ısıyı düşük aleve (veya düşük ısıya) düşürün, örtün ve pirinç tüm sıvıyı çekene kadar bekletin. Bu arada fırını 400 Fahrenheit'e önceden ısıtmalı ve tüm doğranmış ve yıkanmış dolmalık biberleri en sevdiğiniz fırın kabına koymalısınız. Pirinciniz piştikten sonra peyniri karıştırın ve karıştırdığınız pirinci dolmalık biberlerin içine eşit şekilde koyun.
Şimdi, dolmalık biberlerin güzel ve yumuşak olmasını sağlamak için, son bir bardak sebze suyunu tencereye koyacaksınız. tabak. Daha sonra üzerlerini streç film ile kapatıp 20 dakika kadar fırında tutun. Bu kadar! İşiniz bitti.
Yeterince basit, değil mi? Artık o lezzetli dolmalık biberleri Meksika pilavı ile tatmaya hazırsınız. Yum! Bu biber dolması olduğu gibi vejetaryen dostudur, ancak daha doyurucu bir yemek için kıyma veya hindi kıyma gibi bazı hayvansal proteinleri eklemekten çekinmeyin. Sığır eti veya hindiyi bir tavada pişirin, süzün, en sevdiğiniz Meksika baharatlarıyla baharatlayın ve ardından pirinç karışımınıza karıştırın.
Tabii ki biberlerin içine et eklemek istemiyorsanız, onlarla eşleştirmek için et bazlı bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Bu sayede vejeteryan misafirleriniz strese girmek zorunda kalmayacak ve et yiyen arkadaşlarınız da memnun kalacak! Bu rotayı seçerseniz, Meksika esintili bu ana yemek seçeneklerinden herhangi birini denemek isteyebilirsiniz: Henüz derecelendirme yok 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 sarı soğan doğranmış 2 diş sarımsak kıyılmış 1 kabak doğranmış 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon 1 çay kaşığı kırmızı biber 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 1 su bardağı kuru esmer pirinç 13.5 ons konserve siyah fasulye süzülmüş ve durulanmış 13.
5 ons konserve doğranmış domates 2 yemek kaşığı domates salçası 3 su bardağı düşük sodyumlu sebze suyu bölünmüş 4 dolmalık biberin tepesi ve çekirdekleri çıkarılmış 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri bölünmüş Bir tencerede, orta-yüksek ateşte zeytinyağını ısıtın. Soğanı soteleyin, 3-4 dakika karıştırın. Sarımsak, yeşil biber, kabak, kimyon, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi ekleyin.
5-6 dakika pişirin. Pirinç, siyah fasulye, küp doğranmış domates, salça ve 2 su bardağı sebze suyunu ekleyip karıştırın. Sıvı köpürmeye başlayana kadar pişirin, ısıyı azaltın, bir kapakla kapatın ve pirinç yumuşayana ve sıvı emilene kadar pişirin.
Bu arada, fırını 400 ° F'ye ısıtın ve dolmalık biberleri bir fırın tepsisine koyun. Meksika pirinci bittiğinde, ¾ fincan peynirle karıştırın ve ardından dolmalık biberlerin içine kaşıklayın. 1 su bardağı sebze suyunu fırın tepsisine dökün ve üzerini folyo ile kapatın.
20 dakika pişirin, folyoyu çıkarın, kalan peyniri serpin ve 5 dakika daha pişirin. p 1 biber | p 441 kkal | 74 gr | 21 gr | 8 gr | p 2 gr | p 6 mg | p 1045 mg | 1170 mg | 14 gr | 12 gr | s 4375 IU | p 177 mg | p 234 mg | p 5 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 13 Anahtar kelimeler vejetaryen Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Meksika pilavlı bu dolmalık biber gibi daha cazip tarifler istiyorsanız, e-Bültenimize abone olmayı unutmayın. Bizi Facebook, Pinterest ve Instagram'da da takip edebilirsiniz.
.

Yorumlar