Bu lezzetli garnitürle aşık olun! Brüksel lahanası büyük değil mi? Dürüst olmak gerekirse, ben de onları hiç umursamadım. Ama bu çıtır parmesanlı brüksel lahanasını limonlu aioli ile denemenizi tavsiye ederim. Onlar kesinlikle birlikte büyüdüğümüz buğulanmış brüksel lahanası değiller! Parmesanlı brüksel lahanamız çıtır ve lezzetlidir ve limonlu aioli, parmesanın zenginliğini dengelemek için mükemmel miktarda keskinlik sağlar.
İtiraf etmeliyim ki, bu tarif beni bir hayran yaptı ve yapmaya istekliyim. bahse girerim seni de öyle yapacaktır! Bu tek lokmalık harikaların dışı gevrek, içi yumuşak ve diğer yemekler için hazırlayacağınız ağız sulandıran bir aioli'ye batırılmış. Ürün reyonunda brüksel lahanasının yanından hiç bakmadan yürüyenlerdenseniz, bu tarifin alışkanlığınızı değiştireceği kesin. Brüksel lahanasını lezzetli bir şekilde hazırlamanın kesinlikle başka yolları olsa da, bu parmesan ve limon karışımı benim favorim.
Ayrıca, limonlu aioli'yi yapmak çok kolay. Bu yemeği hazırlamanın birkaç yolu var. Daha sert lahanalar için, doğranmış ve yarıya bölünmüş brüksel lahanasını bir kaseye ekleyip zeytinyağı, kaşer tuzu, karabiber, rendelenmiş parmesan ve sarımsak tozu ile atabilirsiniz.
Bunları 20 dakika 400 Fahrenheit'te pişirirsiniz. veya gevrek ve yumuşak olana kadar. Bu tarifi daha yumuşak ve daha kabarık lahanalar için hazırlamanın bir başka yolu, kesilmiş ve yarıya bölünmüş brüksel lahanasını pişirmeden önce kaynatmaktır. Bunu, brüksel lahanasını büyüklüklerine bağlı olarak 10 ila 15 dakika kaynatarak yapabilirsiniz.
Kaynattıktan sonra, brüksel lahanasını süzüp buz banyosuna koyarak hemen beyazlatmak istersiniz. . Bu, pişirme işlemini durduracaktır. Biraz su tutacakları için onları bir havluya sarıp kalan suyu sıkmak önemlidir.
Bundan sonra, malzemeleri atmaya ve 15-20 dakika pişirmeye devam edeceksiniz. Bazı tariflerin "ezilmiş brüksel lahanası" olarak adlandırdığı şey budur. Aioli ve parmesan besin değeri açısından pek bir katkı sağlamazken, brüksel lahanası sağladıkları tüm sağlık yararları ile bunu telafi ediyor.
Tek başına yarım bardak brüksel lahanası içinde, ihtiyacınızın %137'sini alırsınız. Kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için gerekli olan K vitamininin günlük alınması önerilir. Ayrıca, hücrelerinizdeki oksidatif stresi azaltarak kronik hastalık riskinizi düşürmeye yardımcı olmak için brüksel lahanasında yüksek dozda antioksidan alırsınız. Ayrıca lif ve C Vitamini açısından zengindirler ve bilişsel gerilemeyi yavaşlatan ve iltihabı azaltan omega-3 yağ asitleri içerirler.
Bu çıtır çıtır parmesanlı brüksel lahanası tarifini denerseniz, yorum bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Seni brüksel lahanası hayranına mı çevirdiler? Bilmek isteriz! Henüz derecelendirme yok 1 pound brüksel lahanası kesilmiş ve yarıya bölünmüş 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1/4 çay kaşığı koşer tuzu 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan 1 çay kaşığı sarımsak tozu Limonlu Aioli 1/4 su bardağı az yağlı mayonez 1 diş kıyılmış sarımsak 1/2 çay kaşığı limon suyu taze Fırını 400F'ye ısıtın. Brüksel lahanalarını geniş bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Paltoya at.
Koşer tuzu, karabiber, rendelenmiş parmesan ve sarımsak tozunu ekleyin. Sonra tekrar cekete atın. Brüksel lahanalarını parşömen kağıdı (veya pişirme spreyi) ile kaplı fırın tepsisine koyun.
20 dakika veya çıtır çıtır ve yumuşayana kadar pişirin. Brüksel lahanası kavrulurken aioli için olan tüm malzemeleri bir kaseye alın ve karışana kadar karıştırın. Bunlar en iyi şekilde hemen servis edilir.
p 1 su bardağı (yaklaşık olarak) | p 173 kkal | 13 gr | 6 gr | 12 gr | 3 gr | 1 gr | p 6 mg | p 379 mg | p 466 mg | p 4 gr | 3 gr | p 914 İÜ | p 97 mg | 125 mg | p 2 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 6 Anahtar kelimeler vejetaryen Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Daha lezzetli tarifler mi arıyorsunuz? E-Bültenimize abone olmayı ve hiçbir şeyi kaçırmamak için bizi Facebook, Pinterest veya Instagram'da takip etmeyi unutmayın..
Yorumlar
Yorum Gönder