Kavrulmuş Çilekli Ağız Sulandıran Tam Tahıllı Krep



Her sıcak, tatlı ve kabarık lokmanın tadını çıkarın. Kreplerin sağlıklı bir diyete nasıl uyabileceğini merak ediyor olabilirsiniz. Yapabileceklerini ve YAPABİLECEKLERİNİ söylemekten mutluluk duyuyoruz! En azından – kavrulmuş çilekli bu krepler işe yarıyor.
Artık hepimiz “tam tahılın” bizim için her zaman tam öğütülmüş unlardan daha iyi olduğunu biliyoruz. Yani bu kısım sürpriz olmamalı. Ancak, "tam tahıl" seçenekleri aynı zamanda önemli lifler (mutlu bağırsaklar, zayıf karın!) ve harika doku ve cevizli bir tat sağlar.
Kreplere birazdan döneceğim, ama Enfes kavrulmuş çileklere hitap etmeyi seviyorsanız, önce! Kolay… şimdiye kadar muhtemelen sebzeleri kavurmanın doğal şekerlerini ortaya çıkardığını biliyorsunuzdur, değil mi? Aynı şey meyve kavurma için de geçerlidir. Doğal şekerler konsantre edilir ve kavurma sırasında lezzet derinleşir. Bu nedenle, kreplerimize şekerli, sıvı bir şurup püskürtmek yerine, taze çilekleri hindistancevizi şekeri serpip onları kavuracağız, böylece kavurma işleminin buğdaylı kreplerimizi tamamlamak için doğal olarak tatlandırılmış, ultra çilekli bir meyve tepesi oluşturmasını sağlayacağız.
Hindistan cevizi şekerini hiç duymamış olabilirsiniz. Pekala, size bundan bahsedeyim: hindistan cevizi şekeri, hindistan cevizi hurma özünden yapılan doğal bir şekerdir. Hindistan cevizi şekerinin düşük mineral ve lif konsantrasyonu nedeniyle sizin için normal şekerden daha iyi olduğunu gösteren bazı çalışmalar var. Bununla birlikte, bu miktarlar o kadar küçüktür ki, önemli miktarda besin elde etmek için oldukça fazla hindistancevizi şekeri yemeniz gerekir.
Açıkçası, bunu tavsiye etmiyoruz. Bu beslenme ihtiyaçlarını karşılamanın çok daha sağlıklı, daha düşük kalorili yolları var. Bununla birlikte, hindistancevizi şekeri, beyaz sofra şekerinden biraz daha besleyici görünüyor.
Yani, bir tarif şeker gerektiriyorsa, hindistancevizi şekerini de tercih edebilirsiniz! Öyleyse, şu kreplere. "Normal" kreplerde görmeyi beklediğiniz malzemeleri kullanarak sağlıklı, tam buğday bazlı bir krep yapmak için bazı harika malzemeleri birleştireceğiz. Bununla birlikte, iki tam yumurta yerine fazladan yumurta akı ile işleri biraz hafiflettik, "kabartmak" için kabartma tozu kullandık ve hamurumuza biraz hindistancevizi yağı da ekledik.
Not olarak: Hamurda bal isteğe bağlıdır ve gerektiğinde veya istediğiniz gibi, az yağlı yerine süt ürünü olmayan "sütler" kullanmakta özgürsünüz. Hamurunuz hazırlandıktan sonra, çevirmeden ve altın rengi bir kahverengiye dönmeden önce, kreplerinizi ısıtılmış bir ızgara veya tavada ilk tarafı kabarcıklar görünene kadar pişirin. Pankeklerinizi piştikten sonra, tüm hamur bitene kadar fırında sıcak tutun.
Ardından sosisli keklerinizi kavrulmuş çilek karışımıyla süsleyin ve hemen servis yapın. Ne kadar sıcak, o kadar iyi! Sanırım bir sonraki kahvaltınız veya brunch'ınız için bunları yapmak için sabırsızlanıyorsunuz! Bunu yaparsanız, yorum bölümünde nasıl olduklarını bize bildirin. Ayrıca gözleme tepesi olarak meyve kavurma hakkında ne düşündüğünüzü de duymak isteriz. Yoksa onları başka bir şey üzerinde bir tepesi olarak mı kullanırsınız? Fikirlerinizi bizimle paylaşın! Henüz derecelendirme yok Kavrulmuş Çilek 1 pound taze çilek yarıya 3 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri Krep 1½ su bardağı beyaz tam buğday unu 1½ çay kaşığı kabartma tozu ⅓ çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı bal isteğe bağlı 1 yumurta 1 yumurta beyazı 1¼ su bardağı yağı azaltılmış süt 1½ yemek kaşığı hindistancevizi yağı eritilmiş ve soğutulmuş pişirme spreyi Fırını 425F'ye önceden ısıtın.
Çilekleri ve hindistancevizi şekerini 8×8 cam fırın tepsisine yerleştirin. Hindistan cevizi şekeri ile kaplandıklarından emin olmak için çilekleri atın. 25 dakika kızartın.
Büyük bir kapta beyaz buğday unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta bal, yumurta, süt ve hindistancevizi yağını karıştırın. Bu karışımı un karışımına dökün ve birleşene kadar karıştırın.
Büyük bir ızgarayı veya tavayı orta ateşte ısıtın. Pişirme spreyi ile kaplayın. Daha sonra krepe ulaşmak için yaklaşık 1/3 su bardağı hamuru ızgaraya bırakın.
Kabarcıklar oluşmaya başlayana kadar ilk tarafı pişirin, ardından çevirin ve yaklaşık 2 dakika daha pişirin. 12 orta boy krep yapar. Sıcak kavrulmuş çileklerle doldurun.
Bunlar en iyi hemen servis edilir. p 2 krep | p 224 kkal | 38 gr | 8 gr | 6 gr | p 4 gr | 1 gr | 1 gr | 1 gr | p31 mg | 185 mg | p 339 mg | p 5 gr | 13 gr | s 99 IU | 45 mg | p 139 mg | 1 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 9 Anahtar Kelimeler Çocuklara Uygun, tam tahıl Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Kavrulmuş çilekli bu tam tahıllı krepleri beğendiyseniz, bu şahane gözleme tariflerini de denemek isteyebileceğinizi düşünüyoruz: Daha şahane tarif fikirleri için bizi Pinterest'te takip edin ve Facebook'ta beğenin! En son trend makaleleri doğrudan gelen kutunuza almak için e-Bültenimize de abone olabilirsiniz..

Yorumlar