Tatlı ve tuzlu tatlarla dolup taşan burgerler. Sulu ve lezzetli bir burger havasında mısınız? Eğer öyleyse, balzamik karamelize soğanlı bu hindi burgerleri harika bir seçim. Kendinizi iyi hissedebileceğiniz besleyici malzemelerle yapılırken, aynı zamanda salyalara layık bir lezzet kombinasyonu sunarlar.
Bu tarif, burger gecesini biraz daha klas hissettirmek için harika bir yol! Bu ev yapımı hindi burgerleri soğan, sarımsak ve mantar gibi taze malzemelerle yapılır. Sebzeler, önce lezzetli tatlarını ortaya çıkarmak için sotelenir, ardından sulu zemin hindi ve basit baharatlarla karıştırılır. Mağazadan alınanlar kadar kolay olmasa da, bu lezzetli köfteleri yapmak için ekstra zaman ayırdığınıza çok sevineceksiniz.
Yemek yiyemeyenler için bu tarifte hindi eti sığır eti yerine kullandık. kırmızı et veya daha hafif bir seçenek arıyorsanız, yine de yiyebilirsiniz. Şahsen hindi çiftlerini sebzeler ve karamelize soğanla daha iyi buluyorum! Ancak, sığır eti tercih ederseniz, onu kolayca değiştirebilirsiniz! Soğanlar doğal şekerler içerir, bu nedenle yavaş ve düşük pişirildiğinde lezzetli karamelize bir doku oluştururlar. Lezzeti daha da artırmak için, bu soğanları balzamik ile yavaş yavaş pişiririz, bu da ağız sulandıran tatlı bir azalma sağlar.
Kırmızı soğan ve balzamik, en eşsiz tatlı burger tepesi için inanılmaz bir çifttir. Köftelerin bu yemeğin çoğunu oluşturduğunu biliyoruz, ancak balzamik karamelize soğan kesinlikle bu yemeğin yıldızı! Dürüst olmak gerekirse, balzamik karamelize soğanlı bu hindi burgerleri o kadar lezzet dolu ki, onlara hiçbir şey eklemenize gerek yok. Ancak, onları istediğiniz her şeyle doldurabilirsiniz! Biraz mavi peynir veya gorgonzola kırıntılarının onları harika bir şekilde tamamladığını düşünüyoruz.
Tabii ki, çıtır domuz pastırması da asla yanlış gidemezsiniz! Ve sonra her zaman klasik marul, domates, turşu, ketçap ve hardal seçenekleri vardır. Garnitür söz konusu olduğunda, seçenekleriniz sonsuzdur! Bazı lezzetli seçenekler arasında Olması Gereken Havada Kızarmış Patates Kızartması, Fırında Tatlı Patates Kızartması, Kremalı Güney Tarzı Lahana Salatası, Şimdiye Kadarki En İyi Patates Salatası veya Kolay Kuru Fasulyelerimiz yer alır. Balzamik karamelize soğanlarınızı yaparak başlamak isteyeceksiniz çünkü pişmeleri biraz daha uzun sürecektir.
Unutmayın, düşük ve yavaş en iyi lezzeti sağlayacaktır! Zeytinyağını orta boy bir tavada orta ateşte ısıtın. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları tavaya ilave edip yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından soğanları balzamik sirke ile gezdirin.
Soğanları yaklaşık 5 dakika veya yumuşayana kadar soteleyin, ardından ısıyı orta-düşük seviyeye indirin. Soğanlar altın rengine dönene ve karamelize olana kadar sık sık karıştırarak pişirin, yaklaşık 30 dakika. Bu arada başka bir tavayı orta hararetli ateşte ısıtarak hindi burgerlerinizi yapmaya hazırlanın.
Zeytinyağını ekleyin, kızdıktan sonra doğranmış kırmızı soğan ve mantarları ekleyin. Sebzeleri yaklaşık 7 dakika yumuşayana kadar soteleyin ve ardından tavadan çıkarın. Büyük bir kapta sotelenmiş soğan ve mantarı, soya sosunu, Worcestershire sosunu, ketçapı, karışık otları, füme kırmızı biberi, hindiyi ve yumurtayı birleştirin.
Malzemeleri iyice birleştirmek için ellerinizi kullanın. Birleştirdikten sonra 6 köftesi oluşturun. Bir tavayı ısıtın veya orta-yüksek ateşte ızgara yapın.
Köfteleri yaklaşık 8 ila 10 dakika veya tamamen pişene kadar pişirin. Bitirdikten sonra, her bir köfteyi bir kepekli çörek üzerine koyun ve karamelize soğan ve istediğiniz diğer soslarla üstüne koyun. Henüz derecelendirme yok Balzamik Karamelize Soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kırmızı soğan ince dilimlenmiş 1 yemek kaşığı balzamik sirke Hindi Burger 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kırmızı soğan ince doğranmış 1 su bardağı kahverengi mantar ince doğranmış 1 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı worcestershire sosu 1 yemek kaşığı ketçap 1 yemek kaşığı karışık kuru ot 1 yemek kaşığı füme kırmızı biber 1 pound öğütülmüş hindi %93 yağsız 1 yumurta çırpılmış Burger Essentials 6 kepekli hamburger ekmeği İstenilen soslar marul, domates, turşu, sos vb. Balzamik Karamelize Soğan Yağı orta boy bir tavada orta ateşte ısıtın.
Dilimlenmiş soğanı ekleyin ve yağla kaplayın, ardından balzamik ile çiseleyin. Yaklaşık 5 dakika veya yumuşayana kadar soteleyin, ardından ısıyı orta-düşük seviyeye indirin. Soğanlar altın rengine dönene ve karamelize olana kadar sık sık karıştırarak pişirin, yaklaşık 30 dakika.
Hindi Burger Bu arada başka bir tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Sıcakken doğranmış soğan ve mantarları ekleyin.
Yumuşak olana kadar yaklaşık 7 dakika soteleyin. Tavadan çıkarın. Büyük bir kapta sotelenmiş soğan ve mantarı, soya sosunu, Worcestershire sosunu, ketçapı, karışık otları, füme kırmızı biberi, hindiyi ve yumurtayı birleştirin.
Malzemeleri iyice birleştirmek için ellerinizi kullanın. İyice karıştırıldıktan sonra 6 köfte oluşturun Bir tavayı veya ızgarayı orta-yüksek ateşte ısıtın, ardından köfteleri ekleyin ve tamamen pişene kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Pişirdikten sonra, bir kepekli çörek üzerine koyun ve karamelize soğan ve istediğiniz diğer sosları ekleyin. Beslenme bilgileri karamelize soğan dışında herhangi bir sos içermez.
p 1 hindi burgeri | p 284 kkal | 26 gr | 24 gr | 10 gr | p 2 gr | p 2 gr | p 5 gr | 1 gr | p 69 mg | p 488 mg | p 475 mg | 3 gr | 6 gr | p 692 IU | p 4 mg | 68 mg | p 3 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 8 Anahtar Kelimeler Yüksek Protein Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Daha inanılmaz tarifler için günlük eBültenimize abone olun. Size en yeni ve en iyi tarifleri, antrenmanları, yemek planlarını ve daha fazlasını e-posta ile göndereceğiz. Ayrıca bizi Facebook ve Pinterest'te takip ederek sağlık meraklıları topluluğumuza katılabilirsiniz.
.
Yorumlar
Yorum Gönder