Tatlı ve lezzetli tatların mükemmel dengesi ile basit bir muamele. Bu limonlu yaban mersinli somunun sevilmeyecek yanı nedir? Güzel lezzetli, mükemmel nemli ve en iyi yanı, yapması çok hızlı ve kolay. Somunun kendisi yerine, şekersiz badem sütü yerine süt, tamamen doğal akçaağaç şurubu yerine şeker, hindistancevizi yağı yerine tereyağı ve çok amaçlı un yerine tam buğday unu kullanıyoruz.
Bu şekilde, kendinizi iyi hissetmek zorunda kalmazsınız. kahvaltıda, atıştırmalık olarak ya da tatlı olarak bir dilim yemek için çok suçlu! Bu ekmekle ilgili en sevdiğim şey, sadece lezzetli olması değil, aynı zamanda harika görünmesi. Beyaz, girdaplı mavi ve parlak cilanın bir araya gelme şekli, onu şirkete gösteriş yapmak için mükemmel bir somun haline getiriyor. Arkadaşınızın bebek partisine, çay partilerine, özel brunchlara ya da herhangi bir sıcak hava akşam yemeğine tatlı olarak götürebilirsiniz.
Limonun parlak renklerini ve lezzetini seviyorum ve çok tatlı değil, her zaman göründüğüm gibi. iyi bir tatlı için. Şimdi neye ihtiyacınız olduğunu ve her bir bileşenin bu tarif için neden hayati önem taşıdığını gözden geçirelim… Beyaz tam buğday unu: Beyaz unun ortadan kaldırdığı besin açısından zengin kısımları (kepek ve tohum) içerir. Uygun miktarın ölçüldüğünden emin olmak için ölçüm kabınızla kepçelemeden önce unu gevşetmek için karıştırın.
Kabartma tozu: Bu, limonlu yaban mersinli somununuzun kabarmasına yardımcı olacaktır. Tuz: Limon ve yaban mersini aromalarını ortaya çıkarmak için. Eritilmiş hindistancevizi yağı: Tereyağı için çok daha sağlıklı bir alternatif ama yine de somuna pürüzsüzlük katacak.
Akçaağaç şurubu: Tatlılık, limonlardaki asidi dengelemeye yardımcı olacaktır. Yumurtalar: Tüm malzemeleri birbirine bağlar. Şekersiz badem sütü: Hamura pürüzsüz bir kıvam vermek için.
Vanilya özü: Daha iyi aroma, lezzet ve kalite için tamamen doğal vanilya özü kullanın. Limon kabuğu rendesi ve suyu: Bu parlak, ekşi tat için. Limonları meyve suyu için dilimlemeden önce mutlaka rendeleyin.
Yaban mersini: Pişirme sırasında dibe çökmemelerini sağlamak için hamura eklemeden önce unu serpin. Dondurulmuş yaban mersini de kullanabilirsiniz. Bu glazenin yapımı çok kolay ve tek ihtiyacınız olan iki malzeme.
Ayrıca, ekmeğinizin dışı biraz tatlı olacak ve parlatacak. Bize güven. Bu adımı atlamak istemeyeceksiniz! Tek ihtiyacınız olan şekerlemeler, şeker ve şekersiz badem sütü.
Ardından, bunları birlikte çırpın ve limonlu yabanmersinli somun soğuyunca glazeyi ekleyin. Ve işte! Herkesin bayılacağı muhteşem bir pastanız var. Bu somunu önceden yapmak istiyorsanız, taze kalması için tamamen dondurabilirsiniz.
Tamamen farklı bir tat profili ve renk için ahududu yerine yaban mersini de kullanabilirsiniz. Çilekler de işe yarayacak! Dondurmayacaksanız, somununuzu buzdolabında hava geçirmez bir kapta sakladığınızdan emin olun. Yaklaşık 3 ila 4 gün sürmelidir – o zamana kadar hepsini yemezseniz! 1 oydan 5 1 3/4 su bardağı beyaz tam buğday unu 3/4 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı eritilmiş 1/2 su bardağı akçaağaç şurubu 2 yumurta oda sıcaklığı 1/2 su bardağı badem sütü şekersiz 1 çay kaşığı vanilya özü Sıkmadan önce 1 limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı limon suyu taze sıkılmış 1 su bardağı taze yaban mersini 1 yemek kaşığı beyaz buğday unu Sır İsteğe bağlı 1/2 su bardağı şekerleme şekeri 1 yemek kaşığı badem sütü şekersiz Fırını 350F'ye önceden ısıtın.
Bir somun tepsisini parşömen kağıdıyla kaplayın. Büyük bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu bir araya gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta hindistancevizi yağı, akçaağaç şurubu ve yumurtaları bir dakika kuvvetlice çırpın.
Badem sütü, vanilya özü, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin. 30 saniye daha çırpın. Islak malzemeleri, kuru malzemelerle birlikte kaseye dökün ve birleşene kadar çırpın.
Yaban mersini bir kaseye koyun ve bir yemek kaşığı un ile birlikte atın. Daha sonra yaban mersini hamurun içine katlayın. 40-45 dakika ya da somunun ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Sır için pudra şekerini ve badem sütünü birleşene kadar çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine şerbeti dökün. Farklı bir lezzet profili için ahududu için alt yaban mersini.
p 1 dilim | p 322 kkal | s 43 gr | p 5 gr | 15 gr | 12 gr | 1 gr | 1 gr | 1 gr | 41 mg | p 289 mg | 106 mg | 3 gr | 21 gr | s 69 İÜ | p 2 mg | p 69 mg | 1 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 15 Anahtar kelimeler süt içermeyen, tam tahıllı Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Bu limonlu yaban mersinli somunu beğendiyseniz, şu benzer tariflerden herhangi birini de denemek isteyebileceğinizi düşünüyoruz: Daha fazla tatlı, ikram ve daha fazlası için bizi Facebook'ta beğenin ve bizi Pinterest'te takip edin..
Yorumlar
Yorum Gönder