Sizi tatmin edecek derin ve dünyevi bir balık yemeği. Domates soslu bu baharatlı balık, aile tarzı servis için mükemmel olan harika bir Akdeniz balık yemeğidir. Sosu çeri domatesli yapıyoruz ve derin ve dünyevi bir kızartma için harissa ekliyoruz.
Buradaki baharatlar mutlaka baharatlı değil, ama hoş kokulu ve nefis egzotikler. Bu düşük kalorili, düşük karbonhidratlı balık yemeğini olduğu gibi servis edin ya da karbonhidrat endişeniz yoksa büyük bir parça ekmekle tadını çıkarın. Daha dolgun hale getirmek için, herhangi bir tür makarna veya diğer nişasta bu antre ile iyi gider.
Bunun gibi tarifler çok fazla baharat gerektirir. İlk bakışta, çok fazla adım gibi görünebilir. Cesaretiniz kırılmasın, sizin için mükemmel bir çözümümüz var.
Biberlerinizi közlemek veya kendi harissanızı yapmak istemiyorsanız, birçok mağaza teneke kutu ve tüp satıyor. Yani, gerçekten ihtiyacınız olan tek şey bir kesme tahtası, bir dizi ölçü kaşığı, keskin bir bıçak ve bir blender. Jalapeños, sarımsak ve kişniş doğradıktan sonra hazırsınız demektir.
Domates salçası kutusunu açın ve yarım bardak su hazırlayın. Böylece aksiyon başladığında bu yemeği pişirmek çok kolay oluyor. Bilmiyorsanız harissa, çeşitli kuru biberlerden yapılan bir Kuzey Afrika şili ezmesidir.
Menşei Tunus da dahil olmak üzere birçok farklı bölge harissa kullanır. Bu, birçok ısı seviyesi aralığı olduğu anlamına gelir, bu nedenle marketten bir tüp almadan önce müstehcenliği belirlemek için etiketi kontrol ettiğinizden emin olun. Domates bazlı harissa asla çok iyi olmadığı için biber kullanan bir marka kullanmanızı öneririz.
Bu baharatlı domates soslu balık tarifimizde, ana biber olarak tatlı kırmızı dolmalık biber kullanarak oldukça hafif gittik. Ardından jalapenoları ve toz kuru biberi ekledik. Genel bir kural olarak, ısıyı hafifletmeye giderken tadına baktığınızdan emin olun.
Bu aşçının en uzun kısmı sosun içindedir. 30 dakika biraz uzun gibi görünse de aslında size bir yeşil salata hazırlamak için bolca zaman veriyor. Veya biraz kuşkonmaz veya brokoli kızartın.
Balığı ekledikten sonra, fazla pişmesini önlemek için biraz izleyin. İyi haber şu ki, soslarda etin pişirilmesi genellikle onları aşırı nemli tutar. Herhangi bir beyaz balık burada işe yarar.
Beyaz bir balık seçmek markette boktan bir şey olabilir, ancak çok da zor değil. Bu balık yemeğinin onu nemli tutmak için sosu olduğu için donmuş çeşitten uzak durmayın. Sürdürülebilirlik, aşırı avlanma ve çiftçilik uygulamalarını da kontrol edin.
Her şeyden önce, size en uygun olanı seçin ve asla yanlış gitmeyeceksiniz! Henüz derecelendirme yok Harissa Yapıştır 2 dolmalık biber közlenmiş, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış 1 jalapeno dilimlenmiş ve tohumlanmış 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı kişniş 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı zeytinyağı Domates Sosu 8 diş ezilmiş sarımsak 1/4 su bardağı domates salçası 1 jalapeno özlü, ince dilimlenmiş 1 yemek kaşığı harissa mağazası satın alındı tamam 1 yemek kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 5 su bardağı domates kiraz 1/2 su bardağı su 4 adet beyaz balık filetosu 1 bardak kişniş Harissa Zeytinyağı dışındaki her şeyi mutfak robotuna veya blendera koyun ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Mümkünse, karışım pürüzsüz ve emülsifiye olana kadar motor çalışırken yağ ekleyin. Değilse, sadece yağı ekleyin ve iyice karıştırın.
Buzdolabında bir hafta saklanabilir. (Sadece bir yemek kaşığı kullanıldığı için ekstra istemiyorsanız tarifi yarıya indirebilirsiniz) Domates Sosu Sarımsağı sadece üç dakika kısık ateşte soteleyin, ardından salça, yarım jalapeno ve iki çay kaşığı harissa ekleyin. Kırmızı biber ve kimyonu ekleyin ve bir dakika karıştırın.
Isıyı orta yüksekliğe yükseltin. Dört bardak kiraz domates ekleyin. 1/2 bardak su dökün, kaynatın (kaynamaya yakın), ardından ısıyı azaltın.
Kabı 30 dakika kapatın. Süslemek için birkaç dal kişniş ayırın, ardından bardağın geri kalanını ekleyin ve karıştırın. Sosu tadın ve tercihinize göre baharatı ayarlayın.
Tuz ve karabiber, jalapeno ve bir çay kaşığı daha harissa ekleyin. Balıkları ekleyin ve üzerine bir bardak domates serpin. Kaynatmak için ısıyı artırın, ardından en aza indirin.
7-8 dakika pişirin. Filetolar kalınsa 3 dakika daha ekleyin. (Gerekirse tabağı örtün - bir inç kalınlığındaki filetolar için idealdir).
Kenara ayırdığınız kişniş ile süsleyin. Masada aile tarzı servis yapın. 1 fincan | p 198 kkal | p 7 gr | 36 gr | 3 gr | 1 gr | 85 mg | p 274 mg | p796 mg | p 2 gr | 3 gr | p 1452 İÜ | p 11 mg | 47 mg | p 2 mg | SmartPuan (Serbest Stil): 3 Anahtar Kelimeler Diyabet Dostu, Yüksek Protein, Düşük Karbonhidrat, Deniz Ürünleri Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya #skinnyms etiketiyle etiketleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder