Bu Müthiş Maine Istakoz Fırında Tarifi ile Yazı Kutlayın!



Bu muhteşem forma ile misafirlerinizi etkileyin! Maine Lobster Bake, büyük aileler veya toplantılar için mükemmel bir başlangıçtır. Kolay temizlik için büyük bir tabakta servis edin, böylece eğlenmeye daha fazla zaman ayırabilirsiniz! Bu sadece lezzetli ve bol bir yemek değil, aynı zamanda güçlü bir protein ve omega-3 yumruk içerir! Bir sonraki yaz buluşmanız için bu deniz ürünlerini fırında pişirin. O kadar keyifli ki yeni bir gelenek haline bile gelebilir! Bu tarif, otantik Maine Lobster Bakes'e dayanmaktadır, ancak sağlıklı, daha az yağlı bir bükülme ile.
Bu New England klasiği, aile toplantıları ve şenlikler için bir yaz favorisidir. Chesapeake Körfezi'nden gelen 18 farklı baharatın bir karışımı olan klasik Old Bay baharatını kullanıyoruz. Alternatif olarak, bu tarifi Skinny Ms.
'nin kendi Deniz Mahsulleri Çeşnisi ile de deneyebilirsiniz. Fırında ıstakozun pişirildiği gün en taze ıstakoz, istiridye ve karides için yerel balık pazarınıza veya bakkalınıza göz atın! Deniz ürünleriniz ne kadar taze olursa, lezzet de o kadar iyi olur! Deniz ürünleri harika bir düşük doymuş yağ ve yüksek protein seçimidir. Omega-3 yağ asitleri yüksek, ıstakoz, istiridye ve karides gibi maddeler kalp sağlığı için birçok fayda sağlar.
Omega-3'lerin saçınız, cildiniz ve tırnaklarınız için harika olduğunu belirtmeye gerek yok! Deniz ürünleri yağsız bir protein olarak kabul edilir ve bu tarifte kullanılanlar gibi kabuklu deniz ürünleri düşük kalorilidir. Bu da onu kilo vermek isteyenler için harika bir seçenek haline getiriyor. Bu tarifteki sağlıklı deniz ürünleri yağlarının yanı sıra, doymuş yağ konsantrasyonunu daha da azaltmak için tereyağını zeytin ve hindistancevizi yağlarıyla değiştirdik.
Baharatlı ıstakoz sosumuz, normal sarımsaklı tereyağı sosundan sağlıklı, az yağlı bir alternatiftir. Hala o güzel garnicky lezzetini sunuyor, ancak acı biber sosundan baharatlı bir dokunuşa sahip. Güzel ve pürüzsüz bir doku için sarımsağınızı önceden kızartın! Patatesleri ve mısırları yumuşatmak için biraz su ile tuz kaynatarak başlayın.
Su kaynadıktan sonra mısır ve patatesleri yaklaşık 10 dakika veya patatesler yarı pişene kadar ekleyin, ardından süzün ve bir kenara koyun. Endişelenme, patatesler fırında pişecek! Bunlar kaynarken, yemeği tatlandırmak için zeytinyağı, sarımsak, Old Bay baharatı, tuz ve biberi birleştirin. Yukarıda bahsettiğimiz Skinny Ms.
deniz ürünleri baharatını kullanmayı planlıyorsanız, Old Bay, tuz ve karabiberi değiştirin! Ayrıca her bir ıstakoz kuyruğunu arkadan kesmek isteyeceksiniz, ancak sonuna kadar değil. Bu, tamamen pişmesini ve lezzetle dolmasını sağlayacaktır! Ardından ıstakozları istiridye, karides, patates ve mısırla birlikte büyük bir kaba koyun. Old Bay karışımını gezdirin ve her şeyi kaplayacak şekilde hafifçe karıştırın.
Karışımı astarlı fırın tepsisine yayın ve ekstra narenciye aroması için limon dilimleriyle kaplayın. 18-20 dakika veya istiridyeler açılıncaya, patatesler yumuşak ve ıstakoz eti beyaz olana kadar pişirin. Bu sırada Baharatlı Istakoz sosunun malzemelerini bir kapta birleştirin ve bir kenara koyun.
Tamamen piştikten sonra ıstakoz karışımını fırından çıkarın, üstüne maydanoz serpin ve daldırma sos ve limon dilimleri ile servis yapın. Zevk almak! Henüz derecelendirme yok 3 pound ıstakoz kuyrukları 1 pound istiridye 1 pound karides, kuyruk üzerinde 3-4 kulak mısır kabuğu çıkarıldı 1 pound rus patates 1/4 su bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı Old Bay Baharatı 1 çay kaşığı koşer tuzu 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 2 limon 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz Baharatlı Istakoz Sosu 2 limonun suyu sıkılmış 2 diş sarımsak ezilmiş 1/2 çay kaşığı acı biber sosu 1/4 su bardağı hindistan cevizi yağı Büyük bir tencerede 10 su bardağı suyu tuz ile kaynatın. Fırını önceden 425 dereceye ısıtın ve büyük bir fırın tepsisine parşömen kağıdı yerleştirin. Patatesleri ve mısırı yaklaşık 10 dakika veya patatesler yarı pişene kadar suda kaynatın. Bitirdikten sonra süzün ve bir kenara koyun.
Bu arada zeytinyağı, sarımsak, Old Bay baharatı, tuz ve karabiberi birleştirin. Her bir ıstakoz kuyruğunu arkadan kesin ama tamamen kesmeyin, ardından istiridye, karides, patates ve mısır içeren bir kaseye koyun. Old Bay karışımını gezdirin ve her şeyi kaplamak için hafifçe karıştırın Karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın Bir limonu ince ince dilimleyin ve tepsiye yayın. 18-20 dakika veya istiridyeler açılıncaya, patatesler yumuşak ve ıstakoz eti beyaz olana kadar pişirin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp kenara alın Kalan limonu dilimler halinde dilimleyin Tamamen piştikten sonra ıstakoz karışımını fırından çıkarın, üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve daldırma sosu ve limon dilimleri ile servis yapın. p 1 porsiyon | p 381 kkal | 22 gr | 30 gr | 20 gr | 9 gr | 1 gr | p 275 mg | 1328 mg | p 640 mg | 3 gr | p 2 gr | p 303 İÜ | 50 mg | p 216 mg | p 4 mg | SmartPuanlar (Serbest Stil): 11 Anahtar Kelimeler Tatil, Deniz Ürünleri Bu tarifi yaptınız mı? Instagram'da @skinnyms'i etiketleyin veya hashtag'leyin #skinnyms Daha lezzetli tarifler ve yaşam tarzı önerileri için bizi Facebook sayfamızda beğenmeyi ve Pinterest'te bizi takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar