Lezzetli Waffle Demirli Tofu Pastırmalı Vegan BLT Sandviç



Waffle demir tofu pastırma? Bir kez denediğinizde, bir inanan olacaksınız! Vegan veya bitki bazlı bir diyet uygularken pastırmanın yasak olduğunu söylemek güvenlidir. Bu çok kötü, çünkü pastırma süper lezzetli oluyor. Pastırmanın tatlı, tuzlu, ultra tuzlu tadı hakkında her şeyin daha lezzetli olmasını sağlayan bir şey var! Onsuz klasik bir BLT yapmanın oldukça imkansız olduğundan bahsetmiyorum bile.
Vegan pastırma alternatifleri, waffle demirinde tofu domuz pastırması yapabileceğinizi fark edene kadar hiçbir zaman hedefe tam olarak ulaşamadı. Orijinal sandviçi parlatan tüm notalara uyan bir Vegan BLT Sandviçin tadını çıkarmanın mükemmel yolu. Bu tarif de çok fazla ileri planlama gerektirmez.
Waffle demir tofu pastırmasının sadece birkaç dakika marine edilmesi gerekir ve siz de tofunun içindeki tüm suyu dışarı atmak zorunda değilsiniz. Tofu'ya hafif bir bastırın, malzemeleri birleştirin, waffle ızgarasını ateşleyin ve yeni favori sandviçinizin tadını çıkarmaya hazırlanın. Waffle demirinde tofu domuz pastırması yapmak tuhaf gelebilir, ancak tamamen işe yarıyor.
Diğer tofu pastırma pişirme yöntemlerinin aksine, waffle demir, tofunun fazla suyunu sıkmak için mükemmel bir iş çıkarır. Bu, tıpkı gerçek pastırma gibi daha etkili bir şekilde gevrekleşmesini sağlar! (Evde kendi tofunuzu yapmayı denemek ister misiniz? Nasıl yapılacağını size göstereceğiz!) Sert veya ekstra sert bir tofu ile başlamak ve bloğu 1/2 inçlik parçalar halinde dilimlemek önemlidir. Daha kalın olursa domuz pastırması gevrek olmaz.
Daha ince dilimler waffle demirinin ısısına maruz kaldığında yanma eğilimindedir, bu nedenle 1/2 inç mükemmeldir. Waffle demirinde yaklaşık dört ila beş dakika sonra tofu altın rengi kahverengi ve gevrek olmalıdır. Yine de her waffle ızgarası farklıdır.
Dolayısıyla, henüz tam olarak orada değilse, istenen gevreklik düzeyine ulaşana kadar bir ila iki dakikalık artışlarla pişirmeye devam edin. Tofu'ya doğru dokuyu vermenin anahtarı waffle demir iken, turşusu sihrin gerçekten gerçekleştiği yerdir. Tuzlu, tuzlu soya sosunu tatlı akçaağaç şurubu ve dumanlı kırmızı biber, kimyon ve kişniş ile birleştiriyoruz.
Tofu tüm bu tatları emerek gerçek pastırmaya oldukça benzeyen bir ürün ortaya çıkarıyor. Pastırma pişirmeyi bitirdiğinde, bu Vegan BLT Sandviçini yapmanın zamanı geldi. Birkaç dilim tam tahıllı ekmeği alın (veya isterseniz glutensiz en sevdiğiniz ekmeği alın).
Ekmeğimizi hafifçe karamelize bir tat ve gevrek bir doku vermek için kısa bir dakika kızartmayı seviyoruz, ancak BLT'niz için daha yumuşak bir ekmek tercih ediyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz. Daha sonra vegan mayonez, waffle demir tofu pastırma, domates dilimleri ve marul ekleyin. Markette birkaç vegan mayonez seçeneği var, ancak kendi bitki bazlı mayonezinizi de yapabilirsiniz.
Tarifimizde zeytinyağı, soya sütü, limon suyu, elma sirkesi ve biraz tuz ile birleştirilmiş bir avokado kullanılır . Yapması çok kolay ve bir haftaya kadar buzdolabında saklanıyor! oydan 41 Tofu Bacon 8 ons firma tofu 1 çorba kaşığı soya sosu veya tamari 1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu 1/2 çay kaşığı füme kırmızı biber 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kişniş bir tutam koşer tuzu BLT Sandwiches 4 tam tahıllı ekmek dilimi 1/4 su bardağı vegan mayonez (ilave tarif) Büyüklüğüne göre 4-8 dilim domates 4 buzdağı marul yaprağı veya marul veya tereyağlı marul Tofu Pastırma Tofu pastırması yapmak için, tofuyu süzün ve yaklaşık 1/2 inç kalınlığında 4 dilim halinde kesin. Dilimleri temiz bir mutfak havlusunun üzerine yerleştirin ve üzerlerini başka bir havluyla örtün.
Fazla suyu almak için ellerinizle hafifçe bastırın. Küçük bir kapta soya sosu, akçaağaç şurubu, kırmızı biber, kimyon, kişniş ve tuzu karıştırın. Tofu dilimlerini turşunun içinde bir veya iki dakika bekletin.
Waffle makinenizi en yüksek ayarda önceden ısıtın. Ütü sıcakken tofu dilimlerini marine sosundan çıkarın ve tek kat halinde waffle ızgarasının üzerine yerleştirin. Waffle makinenizin boyutuna bağlı olarak, bu adımı iki seferde yapmanız gerekebilir.
Kalan turşuyu örtün ve bir haftaya kadar buzdolabında saklayın. Gözleme demirini yavaşça kapatın ve tofuyu altın rengi kahverengi olana ve artık ıslak görünmeyene kadar 4 ila 5 dakika pişirin. Tofu, ütü tamamen kapatıldığında daha iyi gevrekleşeceğinden, waffle ızgarasını çok sık açmamaya çalışın.
Tofu gevrek ve lezzetli olana kadar 1 ila 2 dakikalık aralıklarla pişirmeye devam edin. BLT Sandviç Sandviçleri bir araya getirmek için ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Ekmeğin her iki tarafına da 1 çorba kaşığı vegan mayonez sürün.
Bir tarafa tofu pastırma, domates dilimleri ve marul yaprakları ile doldurun. Sandviçin üstüne diğer dilim ekmek ekleyin. Kendi p'nizi yapın! p 1 sandviç | p 457 kcal | p 41 g | p 16 g | p 25 g | p 3 g | p 4 g | p 1 g | p 898 mg | p 42 mg | p 7 g | p 14 g | p 246 IU | p 11 mg | p 2 mg | SmartPoints (Serbest): 15 Anahtar Kelimeler Bitki Bazlı, Hızlı ve Kolay, Vegan Bu tarifi yaptın mı? Instagram'da @skinnyms etiketleyin veya hashtag etiketleyin #skinnyms Bitki bazlı bir diyetin ardından mı? Vegan tariflerimize ve bitki bazlı yemek planlarımıza daha fazla göz atın! Bizi Facebook, Pinterest ve Instagram'da takip edin veya haber bültenimize abone olun.
.

Yorumlar