Bu kolay ve lezzetli yaprak tava brunch tarifine aşık olduk! Fransız usulü tost, en sevdiğimiz kahvaltı ürünlerimizden biridir. Her gün eğlenmek için çok zengin ve yozlaşmış, ancak brunch masamızdaki seyrek görünümü tadı daha da güzel hale getiriyor. Fransız tostuyla ilgili tek sorun, hazırlamanın zaman almasıdır.
Her bir dilim ekmek, ayrı ayrı hamurun içine daldırılmalıdır ve aynı anda birkaç dilimden fazlasını tavaya sığdırmak zordur. Fırında pişmiş sac tava Fransız tostu tarifimiz bu sorunu çözerek kalabalık için Fransız tostu servis etmeyi kolaylaştırıyor! Kenara çekil, kahvaltılık güveçler; yaprak tava Fransız tostu brunch'ın kurtarıcısı oldu! Bu tarif oldukça basittir, ancak fırında pişirilmiş sac tava Fransız tost hamurunu kalın ve tatlı yapan iki aşamalı bir teknik kullanıyoruz. İki yumurtayı iki çay kaşığı esmer şeker, bir tatlı kaşığı gerçek vanilya özü, yarım çay kaşığı toz tarçın ve bir tutam tuzla çırparak başlar.
Karışımı şeker eriyene kadar kuvvetlice çırpın. Daha sonra hamurun içine iki yemek kaşığı eritilmiş hindistancevizi yağı ve dörtte üç fincan süt ekliyoruz. Yağı yumurtaya emülsifiye etmek için hindistan cevizi yağını eklerken ve homojen bir karışım oluşturmak için sütü dökerken sürekli çırpmak önemlidir.
İki adımlı sürecin gerçekleştirilmesi fazladan bir dakika alabilir, ancak buna değeceğine söz veriyoruz. Tam buğday ekmeğini daha etkili kaplayan daha kalın bir hamur oluşturur. Sonunda, fırında pişmiş yaprak tava Fransız tostu çok daha iyi çıkıyor! Geleneksel Fransız tostu tarifleri bir tavada yapılır.
Ekmeği tatlı bir yumurta hamuruna kapladıktan sonra Fransız tostu tereyağı kaplı sıcak tavaya aktarılır. Karamelizasyon işlemi, ekmeğin her iki yanında kızartılarak ve altın-kahverengi bir renk oluşturularak başlar. Aynı prensibi uyguluyoruz ve bunun yerine önceden 425 Fahrenheit dereceye ısıtılmış bir fırına uyguluyoruz.
Yüksek sıcaklıklı fırın sıcak bir tava gibi çalışıyor, ancak ekmeği daha nazikçe pişiriyor. Isı kaynağıyla doğrudan temas halinde olmadığı için ekmeğin yanma riski daha düşüktür. Bunun olmasını sağlamak için, ekmeği kalın hamurda yaklaşık iki dakika ıslatın ve yumurtanın her dilimi ıslatmasına izin verin.
Ardından, ekmeği yapışmaz sprey kaplı kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına koyun ve yaklaşık 10 ila 15 dakika içinde altın-kahverengi Fransız tostu dilimleriniz olacak. Tost tamamen piştiyse ancak istenen renk seviyesine sahip değilse, gevrekleştirmek için bir dakika boyunca broylerin altına koyabilirsiniz.
Bu Fransız tostu tarifi çok fazla telaş gibi geliyorsa ve geleneksel Fransız tostu sizin tarzınızsa, bu popüler seçeneklerden bazılarına göz atın. Yavaş pişiricide Fransız tostu yaparak Fransız tostu deneyimini özelleştirmenin ne kadar kolay olduğunu gösteriyorlar. Tüm Fransız tostu lezzetini bir kasede bir gece yulafta yakalayan glutensiz bir versiyon bile yapabilirsiniz.
oydan 41 2 yumurta 2 çay kaşığı esmer şeker 1 tatlı kaşığı vanilya özü 1/2 çay kaşığı toz tarçın bir tutam koşer tuzu 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı eritilmiş 3/4 su bardağı süt 3/4 inç kalınlığında 8 tam buğday ekmeği dilimi pişirme spreyi Fırını önceden 425 derece Fahrenheit'e ısıtın. Kenarlı bir fırın tepsisine pişirme spreyi püskürtün ve bir kenara koyun. Orta boy bir kapta yumurtaları, şekeri, vanilyayı, tarçını ve tuzu yumurtalar homojen hale gelene ve şeker eriyene kadar çırpın.
Eritilmiş hindistancevizi yağını ve sütü eklerken sürekli çırparak kaseye ekleyin. Yumurta karışımını sığ bir tabağa dökün. Ekmek dilimlerini yumurta karışımına yerleştirin ve dilimleri iki dakika bekletin, gerekirse ters çevirin.
Islatılmış ekmeği hazırlanan fırın tepsisine aktarın ve Fransız tostu altın sarısı kahverengi olana ve tamamen pişene kadar 10 ila 15 dakika pişirin. Gerekirse, üstleri gevrekleştirmek için birkaç dakika boyunca piliçlerin altına koyun. Fransız tostunu akçaağaç şurubu veya taze meyve ile servis edin.
p 2 dilimler | p 272 kcal | p 28 g | p 11 g | p 12 g | p 8 g | p 86 mg | p 276 mg | p 230 mg | p 4 g | p 8 g | s 193 IU | p 124 mg | p 2 mg | SmartPoints (Serbest): 10 Anahtar Kelimeler Hızlı ve Kolay Bu tarifi yaptın mı? Instagram'da @skinnyms etiketleyin veya hashtag etiketleyin #skinnyms Facebook, Pinterest ve Instagram'da bize katılarak sağlık ve zindelik meraklıları topluluğumuzun bir parçası olun. Bültenimize abone olursanız size en son yemek planlarını, egzersiz programlarını, tarifleri ve daha fazlasını da gönderebiliriz !.
Yorumlar
Yorum Gönder