Bu bitki bazlı burritoları tüm hafta boyunca paketli bir kahvaltı için önceden hazırlayın. Bitki bazlı bir diyet uygularken iyi kahvaltı seçenekleri bulmak zordur. Gofretler ve krepler de dahil olmak üzere çoğu geleneksel kahvaltıda yumurta ve süt kullanılır.
Yumurta veya yulaf ezmesi olmayan birkaç lezzetli kahvaltı fikri zaten oluşturduk, ancak listeye bir tane daha eklemek istedik. Bu Yemek Hazırlama Dostu Vegan Kahvaltı Burritoları, güne sağlıklı bir patlama ile başlamak için sebze, protein ve karmaşık karbonhidratlarla dolu. Bonus olarak, bu Yemek Hazırlama Dostu Vegan Kahvaltı Burrito'larını önceden hazırlamak çok kolaydır.
Pazar akşamı onları hazırlayın ve tüm hafta boyunca paketli, protein açısından zengin bir kahvaltı seçeneğiniz olacak . İsterseniz onları dondurucuda bile saklayabilirsiniz, böylece her zaman sağlıklı bir seçeneğiniz olur. Bu Yemek-Hazırlık Dostu Vegan Kahvaltı Burrito'larını bu kadar özel kılan şey, karıştırılmış tofu eklenmesidir. Tofu, genellikle fazla suyu çıkarmak için çok fazla presleme gerektirdiğinden, bir tür karmaşık bitki bazlı protein olabilir. Öte yandan, karıştırılmış tofu yapmak daha kolay olamazdı. Tofuyu sıcak bir tavada pişireceğimiz için suyu bastırmanıza gerek yok.
Su ilk birkaç dakika içinde pişecek ve size herhangi bir hayvansal bazlı olmayan çırpılmış yumurta dokusu bırakacak Ürün:% s. Bu tarif için sert veya ekstra sert tofu kullanabilirsiniz, sadece tavaya eklemeden önce bir çatalla ezdiğinizden emin olun. Su buharlaştıktan sonra, tofuyu yumurta gibi sararmak için zerdeçal ekleyin.
Zerdeçal ayrıca güçlü bir antioksidan ve anti-enflamatuar bileşen olduğu için bir ton faydalı özellik içerir. Çırpılmış tofumuza bir tat vermek için sarımsak tozu, kaşer tuzu, öğütülmüş karabiber ve besin mayası da ekleyeceğiz. Ayrıntılara dikkat ederseniz vegan burrito yapmak çok kolay.
Başlangıç olarak, yumurta yerine tofu kullandık ve bir ton sebze ekledik. Bu, burritolarımıza besleyici yoğun içerikler eklerken aynı zamanda tat tomurcuklarını tatmin eden lezzetli bir karışım yaratır. Beyaz patates yerine tatlı patates kullanarak karbonhidrat miktarını azaltıyor ve A vitamini içeriğini artırıyoruz.
Bu Yemek Hazırlık Dostu Vegan Kahvaltı Burritolarındaki tüm malzemeler bitki bazlıdır, ancak ekmeğinizi seçerken dikkatli olmanız gerekir. Bazı tortillalar domuz yağıyla yapılır. Bu, vegan veya bitki bazlı diyete uymayan bir hayvansal üründür.
Tam buğday taneleri ve zeytinyağı, kanola yağı veya sebze katı yağından yapılan ekmeği arayın. Hırslı hissediyorsanız, kendi temiz-yiyen tam buğday ekmeğinizi yapın. Burritoyu sarmakla ilgilenmiyorsanız ve glütensiz bir seçenek arıyorsanız, Bitki Bazlı Kaju Ekmeğimizi yapmayı deneyin.
Burritoları yuvarladıktan sonra, buzdolabındaki bir tabakta - dikişli tarafı aşağı gelecek şekilde - saklayabilirsiniz. Burritoların kurumasını önlemek için tabağı plastik bir örtü ile kaplayabilir veya her bir börek'i ayrı ayrı plastik ambalaj veya alüminyum folyoya sarabilirsiniz. Burritoları yemeye hazır olduğunuzda, paketlenmemiş burritoları mikrodalgaya koyun ve sıcak olana kadar yaklaşık bir ila iki dakika ısıtın.
Ayrıca bunları folyoya sarılı bir şekilde 350 ° F fırında yaklaşık bir süre yeniden ısıtabilirsiniz. 20 dakika. Çok fazla burrito yaptıysanız, bunları bir aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz. Burritoları parşömen kağıdına veya alüminyum folyoya sarın ve dondurucuda güvenli bir poşete koyun.
Yukarıdaki talimatlara göre ısıtmadan önce gece boyunca buzdolabında çözün. 00 oydan itibaren 1 tatlı patates büyük 8 ons sıkı tofu süzülmüş 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1/2 çay kaşığı zerdeçal 1/2 çay kaşığı kaşar tuzu 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 2 yemek kaşığı besin mayası 1/4 su bardağı bölünmüş sebze suyu veya su 1 su bardağı rendelenmiş kabak 1/4 su bardağı doğranmış kırmızı dolmalık biber 4 tam buğday unu büyük ekmeği avokado doğranmış veya şekersiz salsa (isteğe bağlı) Tatlı patatesi 5 ila 8 dakika yüksek fırında mikrodalgada pişirerek veya 375 derece Fahrenheit fırında 45 dakika pişene kadar pişirin. Patates piştikten sonra orta boy bir kaseye koyun ve çatalla ezin.
Bir kenara koyun. Tofuyu kurulayın. Çatal veya patates ezici kullanarak tofuyu çırpılmış yumurtaya benzeyene kadar ezin.
Tofuyu büyük bir tavaya ekleyin ve orta-yüksek ateşte pişirin. Sık sık karıştırarak 3 ila 5 dakika su gidene kadar pişirin. Sarımsak tozu, zerdeçal, kaşer tuzu, karabiber ve besin mayasını ekleyin.
5 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Tavaya 2 yemek kaşığı sebze suyu ekleyin ve kaplamak için karıştırın. Karışımı tavadan alın ve bir kenara koyun.
Tavayı silin ve kalan sebze suyunu, kabağı ve kırmızı biberi ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Burritoları birleştirmek için, ekmeği ısıtarak daha kolay yuvarlayın.
Tatlı patatesi ekmeğin arasına eşit olarak dağıtın ve çırpılmış tofu ve kabak karışımlarıyla üstüne koyun. Burritoları, kullanıyorsanız küp küp doğranmış avokado veya şekersiz salsa ile doldurun. Börekleri yuvarlayın ve ek yeri aşağı gelecek şekilde tabağa yerleştirin. Soğuduklarında üzerlerini streç filmle sarın. Bu burritolar buzdolabında 3 ila 4 gün veya dondurucuda bir aya kadar saklanabilir. p 1 burrito | p 276 kcal | p 45 g | p 12 g | p 6 g | p 1 g | p 2 g | p 1 g | p 692 mg | p 471 mg | p 8 g | p 7 g | p 12444 IU | p 19 mg | p 112 mg | p 2 mg | SmartPoints (Serbest): 8 Anahtar Kelimeler Bitki Bazlı, Vegan Bu tarifi yaptın mı? Instagram'da @skinnyms etiketleyin veya etiketleyin it #skinnyms Daha sağlıklı ve lezzetli tarifler mi arıyorsunuz? Bizi Pinterest'te kontrol edin! Ayrıca e-Bültenimize abone olarak en yeni ve en iyi yemek planlarına, egzersiz programlarına, tariflere ve daha fazlasına erişebilirsiniz.
.
Yorumlar
Yorum Gönder