Tatlı ve Tuzlu Portakal-Kızılcık Sosu



Sosunu yana itin ve konserve yaban mersini rafta bırakın! Tatlı ve Tuzlu Portakal-Kızılcık Sosumuzu aldığınızda ikisine de ihtiyacınız olmayacak! Tatil yemeğinizi zenginleştirecek hoş ve keskin tatlarla doludur. Ayrıca, suçluluk duymadan tadını çıkarabilirsiniz: Her porsiyon 100'ün üzerinde kalori içerir ve geleneksel soslardan daha az yağ içerir. Masada kızılcıktan ilham alan bir tarif olmadan Şükran Günü'nü (hatta Noel'i) yapamazsınız! Her şeyi birbirine bağlar, değil mi? Sağladıkları harika, tatlı-ekşi lezzetinin yanı sıra, kızılcıklar da sizin için inanılmaz derecede iyidir! Taze yaban mersini, yüksek besin ve antioksidan içeriği nedeniyle süper bir gıda olarak kabul edilir.
Ayrıca, kış aylarında hepimizin kullanabileceği bir şey olan bağışıklık fonksiyonunu artırma kabiliyetine de sahiptirler. Bu tarifteki diğer ana lezzet, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesidir. C vitamini yoğunluğuna bağlı olarak portakal yemenin sağlık açısından faydaları olduğunu hepimiz biliyoruz.
Bu vitamin sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekler ve kan basıncını, kolesterol seviyelerini ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olabilir. Son olarak, bu tarifte tarçından bahsetmeye değer. Bu çok yönlü baharat, bu mevsimlik sos da dahil olmak üzere hemen hemen her tarifin lezzet profilini yükseltebilir.
Ayrıca, çok çeşitli tıbbi özellikler sunar. Bu tatlı ve tuzlu portakal-kızılcık sosunun hazırlanması 30 dakikadan az sürer, ancak en az dört saat soğuması gerekir. Erken hazırlamanızı ve diğer yemeklerinizi hazırlarken buzdolabında koyulaştırmanızı öneririz.
Diğer yemeklerden bahsetmişken, yeni bir hindi tarifi denemek ister misiniz? Öyleyse, bu sosu aşağıdaki lezzetli seçeneklerden herhangi biriyle eşleştirmeyi düşünün: Artık hindiniz var ama onunla ne yapacağınızdan emin değil misiniz? Bu Hindi, Pesto ve Cranberry Melt, bu artıkları tüketmenin harika bir yolu! Lezzeti arttırmak için artık portakal-kızılcık sosunu bu inanılmaz sandviçe ekleyin! Tatlı ve Tuzlu Portakal-Kızılcık Sosu Tatlı ve tuzlu portakal-kızılcık sosu, Şükran Günü ve Noel tatillerinde ailenizi ve arkadaşlarınızı tedavi etmenin en iyi yoludur. Hazırlık Süresi 5 dakika Pişirme Süresi p dakika Soğutma Süresi 4 saat Porsiyon: insanlar Kalori: 104 kcal 1 torba taze kızılcık İki portakaldan 2/3 bardak meyve suyu 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi (veya iki portakal kabuğu rendesi) 1 tatlı kaşığı toz tarçın 2/3 su bardağı şeker kamışı (isteğe bağlı hindistan cevizi şekeri) 1/3 su bardağı su Tüm malzemeleri orta ateşte kaynayana kadar ısıtın. Isıyı azaltın ve 20-25 dakika kısık ateşte veya kızılcıklar yumuşayıncaya ve sıvı azaltıp koyulaşana kadar pişirin.
Kızılcıkları sıvıya dökün ve bir kısmını bir bütün olarak bırakın. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın, ardından en az 4 saat soğuyana ve çok kalın olana kadar buzdolabında saklayın. Servis yapın ve tadını çıkarın! p 0.
25 bardak | p 104 kcal | p 27 g | p 1 g | p 1 g | p 1 g | p 1 mg | p 1 g | p 26 g | p 1 mg | p 3 mg En son tariflerimizden haberdar olmak istiyorsanız, günlük e-Bültenimize abone olmayı unutmayın. Daha sağlıklı tarifler, egzersiz rutinleri ve fitness ipuçları için bizi Facebook ve Pinterest'te de takip edebilirsiniz!

Yorumlar