Taze muzlu ekmeğin sıcaklığını ve tatlılığını kahvaltı sofrasına getirin. Buraya geldiğinizden beri, muzlu ekmeği ve keki benim kadar sevdiğini varsayıyorum. Bu iki muhteşem rahatlatıcı yiyecek, bu şahane muzlu ekmekli krep tarifinde çarpışıyor! Annemle muzlu ekmek pişirmek bugüne kadar en sevdiğim çocukluk anılarımdan biri.
Anneme gerçekten, gerçekten ihtiyacım olduğu o kötü günler için tuttuğum yatıştırıcı zihinsel imgelerden biri (ve bazı unlu mamuller .) Çocukluğumun erken döneminde annem evden çalışıyordu, bu yüzden yemek pişirmek için fazladan zamanı vardı. Kurabiye ve turtalardan ekmek ve keklere, evimizde her zaman ev yapımı ikramlar vardı.
Unlu mamullerle dolu bir ev herhangi bir çocuğun hayali olsa da, en sevdiğim kısım pişirmeye yardım etmekti. İster kurabiye ister turta olsun, kendi ailemiz için veya bir akşam yemeği partisi için, annem neredeyse her zaman yardım etmeme izin verme riskini alırdı. Pişirmeye yardım ettiğim tüm ikramlardan muzlu ekmeği hafızamda hala öne çıkan şey.
Sorumluluklarım eldeki projeye göre değişiyordu ve muzlu ekmek için en iyi işi aldım. Tezgahlara ulaşmak için bir mutfak sandalyesinin üzerinde durduğumu, elimde patates ezicisinin, çaresiz bir kase olgun muzun üzerinde ona doğru gittiğini hatırlıyorum. [Ebeveynlere not: Muzlu ekmek pişirmek, çocuğunuzun yıkıcı dürtülerini kanalize etmenin gizlice güvenli, üretken (ve lezzetli) bir yoludur.
] Bugüne kadar muzlu ekmeği seviyorum. Artık muzları bozulmadan önce tüketmenin lezzetli ve pratik bir yoludur. Bazen kendimi kasıtlı olarak muzlarımın aşırı olgunlaşmasını beklerken yakalarım, böylece bir parti hazırlamam için bir bahanem olur.
(Hey, en azından dürüstüm.) Bu muzlu ekmek krepleri, klasik hızlı ekmeğin eğlenceli ve lezzetli bir bükümüdür. Ek olarak, aslında çok daha hızlı yapılırlar.
Hızlı ekmeklerin çoğu fırında tam bir saat sürerken, her krep sadece yaklaşık altı dakika pişirmek zorundadır. Öyleyse, bekleyemeyeceğiniz ani bir muzlu ekmek özleminiz varsa, bu krepler sizin için doğru yoldur. Bu muzlu ekmekli krepler için işleri de biraz hafiflettik.
Hızlı ekmekler herkesin bildiği gibi ağır, yoğun ve tatlıdır. Bu krepler, nostaljik tadı daha hafif, temiz bir kahvaltı seçeneğine dönüştürüyor. Bu tarifte, temiz beslenme hedeflerinizi doğru yolda tutmak için tam buğday unu, hindistancevizi şekeri, hindistancevizi yağı ve badem sütü kullanılır.
Endişelenmeyin, bu ikamelerle bile bu kreplerde ezilmesi gereken muzlar var. Evdeki her şeyi bozmaya kararlı bir çocuğunuz varsa, bunun yerine lezzetli bir kahvaltıya yol açmasına izin verin. (Ve muz ezme stresini kendiniz gidermeye ihtiyacınız varsa yargılama yok.
) OG hızlı ekmek ilhamları gibi, bu muzlu ekmek krepleri de kendi başlarına harika bir tada sahipler veya en sevdiğiniz krema ile süslenmişler. Onları akçaağaç şurubu, bal, hindistan cevizi yağı veya dilimlenmiş muzla deneyin. Bu lezzetli ve temiz sabah keyfi, ev yapımı bir hafta sonu kahvaltısı için mükemmeldir.
Klasik hızlı ekmeğin bu bükümü, haftanın sonunda yanlışlıkla bilerek birkaç muz kalması için başka bir harika bahanedir. oydan 51 1 su bardağı tam buğday unu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri 2 yemek kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 yumurta 1 su bardağı badem sütü 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı eritilmiş 1/2 çay kaşığı badem özü 2 muz orta, olgun, ezilmiş 1/4 su bardağı ince kıyılmış ceviz Küçük bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma tozu ve tarçını karıştırın. Ayrı bir büyük karıştırma kabında yumurtayı, sütü, yağı, özü ve muzu iyice birleşene kadar karıştırın.
Un karışımını ekleyin ve sadece birleşinceye kadar karıştırın, fazla karıştırmamaya dikkat edin! Cevizleri nazikçe katlayın. Tavaya yapışmaz sprey ile hafifçe püskürtün ve orta ateşte ısıtın. Tavaya yaklaşık 1/4 fincan hamur dökün.
Yaklaşık 3 ila 4 dakika veya ortada krepler kabarana kadar pişirin. Dikkatlice çevirin ve 2 ila 3 dakika daha pişirin. Pişirildikten sonra, krepleri tavadan çıkarın ve tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Krepleri pişirirken gerektiğinde tavayı yapışmaz sprey ile yağlayın. İsterseniz üzerine akçaağaç şurubu, bal, hindistancevizi yağı, taze meyve veya en sevdiğiniz reçel ile sıcak servis yapın! p 1 Krep | p 208 kcal | p 29 g | p 5 g | p 9 g | p 5 g | p 27 mg | p 163 mg | p 4 g | p 9 g | SmartPoints (Serbest): 8 Anahtar Kelimeler Bütçe Dostu, Hızlı ve Kolay Bu tarifi yaptın mı? Instagram'da @skinnyms etiketleyin veya hashtag etiketleyin #skinnyms Bu kesinlikle enfes muzlu ekmekli krep tarifini beğendiyseniz, bu sağlıklı, rahat kahvaltı yiyeceklerinden herhangi birini de seveceğinizi düşünüyoruz: Bizi Pinterest'te takip edin ve tüm favorilerinizle ilgili daha sağlıklı kıvrımlar için Facebook'umuza göz atın! Editörün notu: Bu tarif ilk olarak 20 Kasım 2017'de yayınlandı ..
Yorumlar
Yorum Gönder