Tuzlu çorbanın yatıştırıcı rahatlığını seviyoruz ve hiçbir şey bu Butternut Armut Çorbasının rahat bir kasesine kıvrılmanın yerini tutamaz. Balkabağı ile sonbahar aylarını ilişkilendirebilirsiniz, ancak bu dayanılmaz çorba yılın her mevsimine uygundur. Çıtır armut ilavesi, damak tadınızı mutlu edecek tatlı bir tatlılık ekleyerek bu çorbayı özellikle eşsiz kılar.
Bu göbek ısınan sonbahar klasiği, kırbaçlamak için bir çırpıda ve sadece beş dakikalık hazırlık süresi alıyor. Bu tarifin glütensiz, vegan olduğunu ve sağlık yararları ile patladığından bahsetmiyorum bile. Sonuç olarak, bu sağlıklı kremalı Armut Çorbası ile lezzetli bir kasede gerçekten yanlış gidemezsiniz.
Çok fazla adım var gibi görünse de, bu karşı konulamaz derecede zengin ve tuzlu armut çorbasını takip etmesi şaşırtıcı derecede kolaydır. Zeytinyağını büyük bir çorba kabında ısıtın. Sonra, arpacık soğanı yarı şeffaf olana kadar soteleyin ve küp küp doğranmış balkabağınızla kuşbaşı armutlarınızı karıştırın.
Daha sonra, baharatları ekleyeceksiniz ve sonunda çorbayı kaynatmak için sebze suyunu dolduracaksınız. Son olarak tencerenin üzerini kapatın ve tencereyi ocaktan almadan önce 20-25 dakika pişirin. Son adım, ipeksi bir pürüzsüzlük elde edene kadar içindekileri bir mutfak robotunda karıştırmayı içerir.
Birincisi, çorbanızın besleyici iyilikle dolu olduğunu bilmek, sadece yeme deneyimini geliştirir. Balkabağı çoğu sebzeden daha fazla karbonhidrat içerebilir. Bununla birlikte, nişastalı, soğuk havada süper gıda, günlük A vitamini ihtiyacınızın% 100'ünden fazlasını sağlar. Bu arada kabak, harika bir lif, antioksidan ve vitamin kaynağı görevi görür. Bağışıklık sistemini güçlendiren vejeteryan, gün batımı portakal rengini karotenoidlerden veya bitki pigmentlerinden alır. Araştırmalar, bu pigmentlerin vücudunuzun hücre büyümesini, göz ve kemik sağlığını ve bağışıklık fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olduğunu iddia ediyor.
Bu parlak renkli güzellikteki antioksidanlar, hücresel hasarı önlemeye veya yavaşlatmaya, iltihabı azaltmaya ve hatta hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Şaşırtıcı tadı ve süper etkileyici beslenme özgeçmişi sayesinde bu kabaktan yeterince alamıyoruz. Daha fazlası için aç? Tereyağlı sebzeyi içeren bu sağlıklı tariflere bir göz atın: Bu arada kavrulmuş armutlar, bu yatıştırıcı çorbada balkabağı için nefis bir suç ortağı olarak hareket ediyor.
Bu çorbaya gerçekten özel bir şey veren tatlı bir dokunuş katıyorlar. Kavrulmuş armutların tatlı aromasını hiçbir şey yenemez! Besleyici meyve fırınla buluştuğunda ısı, doğal şekerini karamelize eder. Sonuç? Düpedüz karşı konulamaz bir tada sahip iştah açıcı, tatlı ve sulu bir lezzet.
Armutlar sağlık açısından da faydalıdır. Kavrulmuş armut, iltihabı azaltan ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olan bitkisel besinler içerir. Bu arada, içerdiği diyet lifi tam hissetmenize yardımcı olur ve mükemmel sindirim sağlığını destekler.
Bu dayanılmaz çorbayı ilk yemek olarak renkli bir salata veya sıcak, çıtır ekmekle servis edin. Örneğin, bu Ispanak, Mercimek ve Pancar Salatası, butternut çorbası tarifimize harika bir arkadaştır. Aynı şekilde, bu besleyici, yapımı kolay Buğday Ekmeği Tarifi, kremalı çorbamıza batırıldığında cennet gibi bir tada sahiptir.
Dahası, armut çorbamız harika bir hafiflik sağlar, ancak öğle yemeğini doyurur! Kendi başına tatmin edici olsa da nefis bir sandviçin yanında çorbanın tadını çıkararak yanlış gidemezsiniz. Aile dostu bir hit için, bu Temiz Yeme Izgara Peyniri ile birlikte servis yapın. Bu nefis katil takım evinizin müdavimi olacak.
Mmm-mmm iyi! Çorbanın fotoğraftaki gibi görünmesini sağlamak için mağazadan biraz bitki bazlı yoğurt alın. İsterseniz tofu kullanarak bitki bazlı bir ekşi krema da yapabilirsiniz. Kremalı Butternut Armut Çorbası Tatlı çıtır armut ve muskatın ılık baharatı ile dengelenmiş zengin altın balkabağı, bu çorba bir anlık sonbahar klasiği! Hazırlık Süresi 5 dk Pişirme Süresi p dk Toplam Süre p dk Porsiyon: insanlar Kalori: 127 kcal 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet arpacık soğanı orta, soyulmuş ve ince doğranmış 1 büyük balkabağı soyulmuş, tohumlanmış ve kuşbaşı (yaklaşık 4 fincan) 2 orta boy asya veya bosch armudu soyulmuş, özü alınmış ve küp şeklinde doğranmış (yaklaşık 1 1/2 bardak) 2 diş sarımsak kıyılmış 2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın 1/2 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi 2 çay kaşığı kurutulmuş kekik yaprağı 6 su bardağı düşük sodyumlu sebze suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber Büyük çorba kabını orta-yüksek ateşte ısıtın.
Zeytinyağı ekleyip 2 dakika ısıtın. Ortamı azaltın. Arpacık soğanı ekleyin ve yanmamaya özen göstererek yarı şeffaf olana kadar 1-2 dakika daha soteleyin. Tencereye doğranmış balkabağı ve armut ekleyin ve karıştırmak için karıştırın. Sarımsak, tarçın, hindistan cevizi ve kekiği karıştırın. Hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
Sebze suyunu dökün ve kaynatın. Bir kaynamaya ve örtün. Sebzeler çatalla ezilebilecek kadar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Ateşten alın. Pürüzsüz olana kadar daldırma blender ile veya mutfak robotunda karıştırın. Tatmak ve servis etmek için tuz ve karabiber ekleyin.
Garnitür olarak, fotoğraflarda görüldüğü gibi biraz bitki bazlı yoğurt veya ekşi krema eklemeyi deneyin. p 1 fincan | p 127 kcal | p 28 g | p 2 g | p 3 g | p 1 g | p 1334 mg | p 509 mg | p 5 g | p 11 g | p 13835 IU | p 30 mg | p 77 mg | p 1 mg Daha lezzetli tarifler ve yaşam tarzı tavsiyeleri için bizi Facebook sayfamızda beğendiğinizden ve bizi Pinterest'te takip ettiğinizden emin olun!
Yorumlar
Yorum Gönder