Yılın bu zamanlarında, yazın sonunu düşünmeye ve sonbaharı tahmin etmeye başlıyorum. Akla gelen klasik lezzet kombinasyonlarından biri de elma ve tarçındır. Bu tatları kutlamanın en kolay yolu nedir? Elbette Elmalı Tarçınlı Tavuk! Bilmeyebileceğiniz şey, tatlı soğanların bu kombinasyonla güzel bir şekilde eşleştiğidir.
İşleri basitleştirmek için Hazır Tencereye ekleyin ve bu tatlar sonbahar büyüsü yapmak için tek kapta bir öğünde bir araya gelir. Birkaç yıl önce B’stilla'yı ilk kez tattığımda, bu sonbaharda Hazır Pot tarifini yapmak için ilham almıştım. Bu Fas spesiyalitesi tarçın, badem ve kıyılmış güvercin veya tavukla yapılır.
Dolgu yufka hamuruna doldurulur, tereyağı sürülür ve çıtır çıtır, altın lezzetinde pişirilir. Şimdi, tereyağlı hamuru bir sonraki kişi kadar seviyorum, ama aynı zamanda çok sağlıklı olmadığının da farkındayım. Bunu diyetimin normal bir parçası haline getiremiyorum, bu yüzden tereyağı ve hamur işi öğelerini ortadan kaldırmak için yemeği gözden geçirdim.
Bu Instant Pot girişini oluşturduktan sonra, muhtemelen onu servis etmenin en iyi yolunu bilmek istersiniz. Kıyılmış tavuğu tam bir yemeğe dönüştürmek için üç porsiyon önerisi. Birincisi, buharda pişirilmiş pilav veya karnabahar pilavı üzerine rendelenmiş tavuğu servis edebilirsiniz.
Yemeği kızarmış bademle süsleyin, üzerine ekstra tarçın serpin ve biraz taze doğranmış maydanoz ekleyin. Sade, zarif ve lezzetli. Bu tavuğu servis etmenin başka bir yolu da kavrulmuş Brüksel lahanası ve tatlı patateslerdir.
Kavrulmuş sebzeleri Instant Pot rendelenmiş tavuğunuzla birleştirin ve eşsiz, lezzetli bir haşhaş yaratacaksınız. Üçüncü porsiyon önerisi kesinlikle benim favorim. Dolguyu ocakta veya fırında ısıtılmış tam tahıllı veya glütensiz ekmeğin içinde servis edin.
Doğranmış kişnişi ekleyin ve tavuğu yağsız yoğurt veya ekşi krema ile gezdirin. Fas'tan esinlenen bu yemekte ustalaştığınıza göre, artık bir sorum var. Akşam yemeği ne zaman? Hazır Pot Elmalı Tarçınlı Tavuk Damak tadınızı baştan çıkaracak, sonbahardan ilham alan sıcak bir yemek! Hazırlık Süresi 5 dk Pişirme Süresi p dk Toplam Süre p dk Porsiyon: insanlar Kalori: 318 kcal 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet ince dilimlenmiş sarı soğan 2 elma çekirdekli ve ince dilimlenmiş 3 pound kemiksiz, derisiz tavuk göğsü 2 inçlik parçalar halinde kesilmiş 1 tatlı kaşığı tarçın 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı tavuk suyu Instant Pot'u soteleyin.
Isıtıldıktan sonra zeytinyağı ve tavuğu ekleyin. Tavuğu her taraftan kavurun. Tavuğu tencereden çıkarın ve bir kenara koyun.
Soğanları ve elmaları tencereye koyun ve 1 dakika soteleyin. Instant Pot'u kapatın ve tavuğu, baharatları, tuzu, karabiberi ve tavuk suyunu tencereye koyun. Instant Pot'u manuel, yüksek basınca ayarlayın ve 22 dakika pişirin.
Zamanlayıcı çaldığında, 10 dakika boyunca basıncın doğal olarak serbest kalmasına izin verin, ardından hızlı bırakma yöntemiyle bitirin. Tavuğu iki çatal ile parçalayıp servis edin. p 0.
5 fincan | p 318 kcal | p 10 g | p 49 g | p 8 g | p 2 g | p 145 mg | p 264 mg | p 931 mg | p 2 g | p 7 g | s 101 IU | p 7 mg | p 19 mg | p 1 mg SmartPoints (Serbest): 6 Bunun gibi daha fazla tarifin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini mi istiyorsunuz? Öncelikle haber bültenimize abone olun. Ardından, sadece harika sağlıklı tarifler almak için değil, aynı zamanda egzersiz ipuçları, yemek planları ve çok daha fazlasını almak için bizi Instagram ve Pinterest'te takip edin!
Yorumlar
Yorum Gönder