Salatalar her zaman sağlıklı bir seçenektir, değil mi? Durumun her zaman böyle olmadığını öğrenmek sizi şaşırtabilir. En sevdiğiniz restoranda sipariş ettiğiniz salatalar (ve evde yaptığınız bazı salatalar) sandığınızdan çok daha fazla kalori yüklü olabilir. İnsanların kilo verememesinin ana nedeni çok fazla kalori tüketmektir (gizli olsun ya da olmasın).
Kilo verme hedeflerinize ayak uydurmanıza yardımcı olmak için, salatadan nasıl emin olacağınızı göstereceğiz. yemek senin için gerçekten sağlıklı! Salatalarda yaygın olarak bulunan malzemeler genellikle kendi başlarına sağlıklıdır. Ancak, onları üst üste yığmaya başladığınızda, kaloriler hızla toplanır. Aşağıdaki ipuçları, ister dışarıda yemek ister dışarıda yemek yerken, daha sağlıklı seçimler yapmanıza ve kalori alımını azaltmanıza yardımcı olacaktır.
Yeşilliklerin çoğu aslında kalorisizdir, bu nedenle kilo alımınızın sebebi olduklarından endişelenmenize gerek yoktur. Yine de bazı seçenekler diğerlerinden daha besleyicidir. Lahana, ıspanak, marul, lahana, pazı, su teresi, roka ve bahar karışımı gibi yeşilliklerin tümü vitamin, mineral ve lif ile yüklüdür.
Iceberg marul, yaklaşık% 95'i sudan oluştuğu için en az besleyici yeşildir. Yukarıdaki diğer yeşilliklerle karıştırırsanız yemekte kesinlikle sorun yok! Aslında, geniş bir besin yelpazesi elde edebilmeniz için birkaç farklı yeşili birleştirmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Restoranlar aslında bununla harika bir iş çıkarıyor.
Neredeyse her zaman menüde birkaç farklı kombinasyon bulacaksınız. Temel yeşilliklerinizi anladıktan sonra, hacim, renk ve doku ekleme zamanı gelmiştir. Sebzeler bunu yapmanın mükemmel bir yoludur.
Onlar da kalorileri düşük ancak beslenmeleri yüksektir. Salatanıza en az üç farklı sebze eklemenizi öneririz. Dışarıda yemek yiyorsanız, salatalık, rendelenmiş havuç, dolmalık biber, soğan, domates, doğranmış kereviz, karnabahar ve hatta mısır gibi sebzeleri içeren salataları arayın.
Ne kadar çok renk olursa o kadar iyidir! Yeşiller ve sebzeler size bir öğünde ihtiyacınız olan tüm lifleri sağlayacaktır, ancak şimdi biraz protein eklemenin zamanı geldi. Dürüst olmak gerekirse, salatada pek işe yaramayan pek çok protein türü yoktur, sadece en sağlıklı şekilde pişirildiğinden emin olun. Bu genellikle ızgara olan ve kızartılmayan seçenekleri aramak anlamına gelir.
Izgara tavuk, yağsız biftek, karides, balık ve hatta hindi pastırması sağlıklı bir salataya mükemmel katkılar. Vejetaryen iseniz nohut, soya peyniri, kinoa, haşlanmış yumurta veya çeşitli fasulye ekleyebilirsiniz. Neyse ki, sağlıklı gıda kalabalığına hizmet veren daha fazla restoran var, bu nedenle yüksek proteinli seçenekleri bulmak gittikçe kolaylaşıyor.
Bu tür pansuman türlerinin tadı olduğunu biliyorum ama aynı zamanda sağlıksız yağ ve kaloriler de var. Çiftlik, mavi peynir ve bin ada gibi yüksek yağlı şişelenmiş kremalı soslardan kaçınarak kalorileri önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Bunun yerine, İtalyan sosu, Yunan sosu veya herhangi bir salata sosu gibi yağ veya sirke bazlı pansumanları deneyin.
Tabii ki her zaman kendi giysinizi yapabilirsiniz, böylece içinde ne olduğunu tam olarak bilirsiniz. Temiz yemek giyinmek için pek çok tarifimiz var (hatta bazıları kremalı olanlar!). Bu sağlıklı seçeneklerden birini denemeyi düşünün: Bonus İpucu: Dışarıda yemek yerken daima yan tarafta giyinmeyi isteyin! Bu, ne kadar eklemek istediğinize karar vermenize olanak sağlar.
Krutonlar ve tortilla şeritleri gibi şeyler lezzetli ve güzel bir çıtırtı sunsa da, sağlığınıza hiçbir şekilde fayda sağlamazlar. Ayrıca salataya oldukça fazla kalori ekleyebilirler. Kendinize bir iyilik yapın ve bu eklentilerden hep birlikte kaçının.
Bazı bileşenler besinler açısından zengindir ve aynı zamanda yoğun kalori içerir. Bu nedenle, bunları evde salatalarınıza eklerken porsiyon kontrolü uygulamak önemlidir. Çoğu restoran salata başına yalnızca bir porsiyon kullanır, bu nedenle orada sorun olmamalıdır.
Bu bileşenlerden bazıları taze meyve, kuru meyve, sert kabuklu yemişler, tohumlar ve çeşitli peynirleri içerir. Bunların her biri gerekli vitaminleri, mineralleri, lifleri, sağlıklı yağları ve daha fazlasını sunar, ancak salatanıza atacağınız miktara dikkat edin. Meyveler fazladan şeker ve karbonhidratla yapışır, kuruyemişler ve tohumlar tek başına fazladan 200-300 kalori ekleyebilir ve peynir salatanın yağ içeriğinin hızla fırlamasına neden olabilir.
Bunları ortadan kaldırmak zorunda değilsiniz, sadece dikkatli olun ve porsiyon kontrolü alıştırması yapın! İster bir restoranda ister kendi mutfağınızda olun, bu ipuçlarının her birini uygulamaya koymak, yediğiniz salatanın sizin için gerçekten sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Neye bakacağınızı ve nelerden kaçınacağınızı öğrendikten sonra, salatalarınız gerçekten de etraftaki en sağlıklı yemeklerden biri olacak! Benim gibi salata fanatiği misin? Öyleyse, kesinlikle şu inanılmaz tarifleri denemek isteyeceksiniz: b e-Bülten b Pinterest favorilerinizi kaydetmek için !.
Yorumlar
Yorum Gönder