Patatesleri bir kenara koyun: Şehre yeni ve şahane bir garnitür geliyor! Peynirli Taraklı Kabak tarifimiz hiç şüphesiz evinizde uzun yıllar boyunca temel bir garnitür haline gelecektir. Sizin ve çocukların vazgeçemeyeceğiniz sevimsiz iyiliklerle dolu! Doğru; Bu sebze yönünden zengin tarifin, kiddosların saniyeler için soracağından eminiz! Ayrıca, bütçe dostudur ve hazırlanması inanılmaz derecede kolaydır. Kabak, eskiden olduğundan çok daha fazlasıdır.
Son birkaç yılda kabak eriştesi (diğer adıyla zoodle) şeklinde makarnanın yerini almıştır. Zoodles, insanların sevdikleri tariflerin tadını çıkarırken karbonhidrat ve kalorileri azaltmalarına yardımcı olur. Bu tarifle, kabak şimdi patates bölgesine giriyor.
Eminim hepimiz daha önce taraklı patates yemiştik, değil mi? Bu peynirli taraklı kabak bunun bir çeşidi, sadece karbonhidrat bakımından daha düşük! Süt ürünleri sayesinde, bu Cheesy Taraklı Kabak yemeğinin her bir porsiyonu 14 gram protein ve sadece 9 gram karbonhidrat içerir. Genellikle porsiyon başına 30 gramdan fazla karbonhidrat içeren klasik taraklı patates tarifleriyle karşılaştırıldığında, bu tarifi çok daha sağlıklı kılar! Daha da iyisi, porsiyon başına 100 kalorinin biraz üzerinde, bu lezzetli garnitürü de düşük kalorili bir seçenek haline getiriyor. Fırın ön ısınırken, tüm malzemeleri (kaşar peyniri ve kabak hariç) bir karıştırma kabına koyun.
Ardından, yapışmaz pişirme spreyi ile kapladıktan sonra, tek kat dilimlenmiş kabak halkalarını güveç kabına koyun. Süzme peynir karışımının bir kısmını kabağın üzerine koyun ve üzerine kaşar peyniri serpin. Tüm malzemelerinizi kullanana kadar alternatif kabak, süzme peynir karışımı ve rendelenmiş peynir katmanları oluşturun.
En üstte rendelenmiş peynirle bitirdiğinizden emin olun! Peynirin folyoya yapışmasını önlemek için yapışmaz sprey ile bir yaprak folyo püskürtün. Güveç kabını püskürtülen tarafı aşağı gelecek şekilde kapatın ve peynirli taraklı kabağı 30 dakika pişirin. Folyoyu çıkarın ve kahverengileşene, kabarcıklı ve lezzetli görünene kadar 15 dakika kadar daha fırına koyun! Bu tarif ızgara tavuk, balık, biftek veya hamburger gibi yağsız proteinlerle uyumlu olsa da, bu lezzetli tariflerden biriyle de deneyebilirsiniz.
Peynirli Taraklı Kabak Bu vejeteryan zengin, nefis peynirli garnitür, yeni bir akşam yemeği zamanı favori olacak! Hazırlık Süresi p dak p dak Toplam Süre 1 saat Porsiyon: insanlar Kalori: 112 kcal 1 su bardağı az yağlı süzme peynir 4 yumurta akı 2 yemek kaşığı yağsız süt 1/2 çay kaşığı kaşar tuzu 1 yemek kaşığı Dijon hardalı 2 çay kaşığı doğranmış kekik yaprağı (taze) 1 yemek kaşığı un 1/4 inçlik daireler halinde kesilmiş 6 orta boy kabak 1 su bardağı yağsız kaşar peyniri rendelenmiş Fırını önceden 375'e ısıtın. Bir güveç kabına yapışmaz sprey sıkın ve kenara koyun. Bir karıştırma kabında kaşar peyniri ve kabak dışındaki tüm malzemeleri karıştırın, iyice karıştırın. Güveç kabının dibine tek kat kabak koyun. Süzme peynir karışımını (yaklaşık 1/2 ila 3/4 fincan) ekleyin ve biraz çedar peyniri serpin. Tüm malzemeler kullanılana kadar çedar peyniri ile bitirme işlemini tekrarlayın.
Yapışmaz sprey ile bir yaprak folyo püskürtün ve kabağı (püskürtülmüş tarafı aşağıya doğru) örtün. 30 dakika pişirin. Kapağı çıkarın ve fırına geri koyun ve 15 ila 20 dakika daha veya kahverengileşip köpürene kadar pişirin.
Servis yapmadan önce 10 dakika bekleyin. p 0.5 fincan | p 112 kcal | p 9 g | p 14 g | p 2 g | p 1 g | p 6 mg | p 541 mg | p 597 mg | p 2 g | p 6 g | p 488 IU | p 36 mg | p 141 mg | p 1 mg SmartPoints (Serbest): 4 Bu tarifi beğendiyseniz veya kesinlikle denemek istediğiniz gibi görünüyorsa, şu yan yemekleri de kontrol etmeyi düşünün: b eNewsletter b Pinterest, böylece lezzetli ve besleyici bir tarifi asla kaçırmayacaksınız !.
Yorumlar
Yorum Gönder