Hepimiz daha önce makarna ve patates salatası yedik, ama hiç baharatlı mercimek salatası yediniz mi? Bir arkadaşım potluck yemeğine bu salatadan bir versiyon getirene kadar gitmemiştim. Hepimiz uçurulmuştuk; hiç kimse daha önce mercimek ile soğuk bir salata yapmayı düşünmüştü! Ona tarif için yalvardık ve temiz yemek dostu tutmak için birkaç değişiklik yaptım. Giyinme üssü olarak Yunan yoğurt kullanarak, porsiyon başına sadece 81 kalori olan bir yan salata yapmak başardı! Yumuşak, çiğneme mercimeklerinin kremsi, baharatlı soslara erimesini seveceksiniz.
Gevrek salatalık ve biber ekleyin ve bu Baharatlı Mercimek Salatası tüm mükemmel dokulara sahiptir! Her porsiyonda 12 gram bitki bazlı protein sayesinde, sizi saatlerce dolu hissetmenizi sağlayacağından bahsetmiyoruz. Artık bu salata ne kadar sağlıklı ve lezzetli olduğunu bildiğime göre, yemek masama düzenli olarak ekleniyor. Karbonhidrat yüklü patates salatası yerine garnitür olarak servis etmeyi seviyorum ve makarna salatası yerine önemli ölçüde daha az kalori içeriyor.
Yemekleri ve Super Bowl partilerini bile getirdim ve herkes onu seviyor! Bu düşük kalorili garnitürü bir protein ekleyerek basit bir öğle veya akşam yemeğine dönüştürebilirsiniz. Vegan bir diyet uyguluyorsanız, bu bitki bazlı eski moda patates salatası tarifinde kullandığımız sos için Yunan yoğurtunu değiştirmenizi öneririz. Ardından, salatayı biraz pişmiş tofu veya tempeh ile doldurabilirsiniz.
Haşlanmış yumurta eklemek yumurta yiyen vejetaryenler için iyi çalışır ve bir tavuk göğsü veya küçük bir somon fileto, omnivorlar için mükemmel bir ektir. Bu Baharatlı Mercimek Salatası'nı pişirirken yapmak için önemli bir seçiminiz var: Kırmızı veya yeşil mercimek seçmeli misiniz? Sonuçta, kişisel tercihinize bağlı, ancak bunu yapmanıza yardımcı olmaya çalışacağız! Tüm mercimek aynı temel besin profiline sahiptir. Protein ve lif bakımından yüksekken kolesterol ve yağ oranı düşüktür.
Ancak, her birinin biraz farklı bir lezzet profili vardır ve hepsinin farklı pişirme süreleri vardır. Bu salata için yeşil mercimekleri seviyoruz çünkü çok sağlam bir dokuya ve dünyevi, hafif biberli bir tada sahipler. Bölünmüş mercimek kadar çabuk parçalanmazlar, bu yüzden etli bir dokuya sahiptirler.
Yemek pişirmek için en uzun zaman alıyorlar - ocakta yaklaşık 45 dakika. Öte yandan kırmızı mercimek, ocakta 30 dakikadan daha kısa sürede en hızlı pişirme mercimekidir, ancak şeklini korumak yerine parçalanmaya eğilimlidirler. Çok uzun süre pişirirseniz kolayca duygusallaşabilirler.
Kırmızı mercimeklerin tatlı, ceviz lezzetini seviyoruz. Hangi mercimek seçerseniz seçin, bu Baharatlı Mercimek Salatası lezzetli olacak! Hangisini en çok sevdiğinizi görmek için birkaç farklı mercimek deneyin. Özellikle lezzetli bir tane bulursanız yorumlarda bize bildirin! Baharatlı Mercimek Salatası Yumuşak, çiğneme mercimeklerinin kremsi, baharatlı soslara erimesini seveceksiniz.
porsiyon: Kalori: 81 kcal 1/2 su bardağı salatalık soyulmuş ve doğranmış küçük 1/2 su bardağı kırmızı dolmalık biber doğranmış küçük 3 diş sarımsak kıyılmış 1 1/2 su bardağı sade yağsız Yunan yoğurt 1/2 çay kaşığı acı biber 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon 1/2 çay kaşığı Kaşer tuzu 1/4 su bardağı taze kişniş doğranmış 2 çay kaşığı limon suyu 2 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek pişirilir Mercimek hariç tüm malzemeleri karıştırın. İyice karıştırın. Mercimekleri yavaşça karıştırın.
Soğutun ve servis yapmadan önce yaklaşık 20 dakika bekletin. p 0.5 bardak | p 81 kcal | p 7 g | p 12 g | p 1 g | p 1 g | p 6 mg | p 316 mg | p 1 g | p 5 g Aradığınız her şeye sahibiz: kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, atıştırmalıklar, garnitürler, tatlılar ve daha fazlası! Günlük e-Bültenimize abone olun, size en son tarifleri gönderelim.
Ayrıca geniş koleksiyonumuza web sitemizden veya Pinterest'ten de göz atabilirsiniz ..
Yorumlar
Yorum Gönder