Omlet söz konusu olduğunda, yumurtalar genellikle ana maddedir. Buradaki anahtar kelime s. Vegan okurlarımız için yüksek proteinli bir seçenek yaratmak istedik, bu yüzden biraz yaratıcılığımız oldu. Yumurtasız omlet nasıl yapılır? Nohut unu kullanıyorsun! Nohut unu, nohut fasulye olarak da bilinen kurutulmuş nohuttan yapılır. Bu un protein, lif ve folat, demir, magnezyum ve çinko gibi besinler bakımından zengindir. Nohut unu da fantastik bir doğal yumurta yerine geçer ve bu vegan omlet için mükemmel bir çözümdür! Protein dolu bu tarifi hazırlarken, nohut ununu kabartma tozu, öğütülmüş zerdeçal ve sarımsak tozu gibi diğer kuru bileşenlerle karıştırarak başlamak istersiniz.
Bunlar yeterince karıştırıldıktan sonra, ' yavaş yavaş elma sirkesi ve suyu ekleyeceğim. Karışımı pürüzsüz bir hamuru andırana kadar karıştırmaya devam edin. Yapmanız gereken bir sonraki şey sebzelerinizi kesmek.
Mantar dilimlenirken kırmızı soğan, domates ve dolmalık biber küçük parçalara bölünmelidir. Bir tavada biraz zeytinyağı ısıtın ve sebzelerinizi ekleyin. Kırmızı soğan ve biber yumuşayana kadar pişirmelerine izin verin.
Sebzeleri tavadan çıkarabilirsiniz, ancak tavayı henüz lavaboya koymayın. Omletinizi pişirmeyi bitirmek için kullanacaksınız! Biraz daha zeytinyağı ekleyin ve tavayı tekrar ısıya getirin. Tekrar ısındıktan sonra, yavaşça tavaya dökün ve baloncukları görmeye ve kenarların sağlam olduğunu hissetene kadar birkaç dakika pişirin.
Omleti ters çevirin ve diğer tarafın birkaç dakika pişmesine izin verin. Pişmiş sebzelerinizi alın ve omletin diğer yarısını üstlerine katlayarak dikkatlice bir tarafa katlayın. Bu Protein Paketli Vegan Omlet tarifinin iki porsiyon yaptığını unutmayın.
Her porsiyon 339 kalori, 12 gram protein, 17 gram kalp-sağlıklı yağlar ve porsiyon başına 7 gram göbek doldurma lifi içerir. Ayrıca yarısını paylaşmayı veya yarın stressiz bir kahvaltıda saklamayı seçebilirsiniz! Seçim senin. Protein Paketli Vegan "Omlet" Bir omletin lezzetini neden kaçırıyorsunuz? Bunun yerine vegan omletini dene! Hazırlama Süresi p dk. Pişirme Süresi p dk. Toplam Süre p dk. porsiyon: Kalorisi: 339 kcal 3/4 su bardağı nohut unu 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu 2 çay kaşığı elma sirkesi 3/4 su bardağı su 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kırmızı soğan doğranmış küçük 1 domates doğranmış küçük 1 dolmalık biber herhangi bir renk, doğranmış küçük 1/4 su bardağı taze mantar dilimlenmiş ve hafif doğranmış Küçük bir kapta nohut unu, kabartma tozu, zerdeçal ve sarımsak tozunu bir araya getirin.
Elma sirkesi ve suyu kuru bileşenlere yavaş yavaş ekleyin ve pürüzsüz ve topaklar kalmayıncaya kadar karıştırın. Bu gözleme hamuruna benzer görünmelidir. Bir tavada zeytinyağının yarısını ısıtın.
Isıtıldıktan sonra kalan malzemeleri (sebzeler) ekleyin. Soğan ve biber yumuşayana kadar pişirin. Tavadan çıkarın.
Aynı tavada sebzeler pişirildi, kalan yağı ısıtın. Isındıktan sonra, hamuru tavaya dökün. Hamurda kabarcıklar oluşana ve kenarlar sertleşene kadar yaklaşık 5 ila 8 dakika pişirin.
Dikkatlice "omlet" çevirin. Yaklaşık 2 dakika daha pişirin. Pişmiş sebzeleri bir tarafa yerleştirin ve "omleti" dikkatlice ikiye katlayın. her biri p 1 | p 339 kcal | p 34 g | p 12 g | p 17 g | p 2 g | p 42 mg | p 791 mg | p 7 g | p 10 g | p 2375 IU | p 85 mg | p 70 mg | p 3 mg SmartPoints (Serbest Stil): 8 Bu nefis vegan tarifinden memnun kaldıysanız, bizi beğenince Pinterest'te takip ettiğinizden emin olun! Ayrıca aşağıdakileri denemek de ilginizi çekebilir:
Yorumlar
Yorum Gönder