Karides kokteyli, genellikle üst düzey biftek ve deniz ürünleri restoranlarına bağlı olan klasik meze yemeklerinden biridir. Nedenini gerçekten hiç anlamadım; sos sadece üç ila beş malzeme gerektirir ve sahilden uzakta olsanız bile bugün deniz ürünleri elde etmek kolaydır. Kokteyl sosu tarifi olan bu klasik karides çok kolay, bir daha asla restoran fiyatlarını ödemek istemeyeceksiniz. Karides alırken, size en yakın sahilden elde edilen yüksek kaliteli karides aramak en iyisidir. Denize yakın bir yerde yaşamıyorsanız, dondurulmuş karides genellikle en iyi seçenektir. Ancak, okyanusa yakın yaşayacak kadar şanslıysanız, en taze ve en yerel seçeneği tercih edin. Karidesleri pişirmeden önce her şeyin hazır olduğundan emin olun. Bu, bir kap buzlu su ve hazırda uygun bir kap anlamına gelir. Su kabınız kaynadığında, karides ekleyin ve orta boy karides (veya daha büyük karides için beş dakika) için yaklaşık üç dakika pişirin. Onları az pişirmek ve tencereye geri vermek daha iyidir, çünkü aşırı pişmiş karideslerin tadı harika değildir. Pişirmeyi bitirdikten sonra pişirme işlemini durdurmak için hemen buzlu suya aktarın. Onları birkaç dakika orada bırakabilirsiniz. Artık karides var mı? Karides inanılmaz derecede çok yönlüdür ve Ananas Ballı Karides Taco Kase'den bu Quinoa Karides Safran Paella'ya kadar her şeyde kullanılabilir. Oh, neredeyse en sevdiğim Baharatlı Siyah Fasulye Karides Salatasını unuttum. Kokteyl sosu konusunda oldukça telaşlıyım. Şişelenmiş şeyler genellikle çok tatlı ve hafiftir ve sadece benim için kesmez. Ben kendiminkini yaptığımda, o zing'i istiyorum - neden bahsettiğimi biliyorsun. Ancak bu, kendi klasik karidesinizi evde kokteyl sosuyla yeniden yaratmanın güzelliği: Kişisel tercihinize hitap edebilirsiniz. Mağazada kokteyl sosu satın alıyorsanız, birkaç çeşitle karşılaşabilirsiniz: normal, sıcak veya lezzet. Aralarındaki ana fark, yaban turpu miktarıdır. Bir vuruştan daha fazlasını seviyorsanız, yarım çorba kaşığı yaban turpu eklemekten çekinmeyin. Aynı şekilde, daha fazla tang isterseniz, limon suyu ile cömert olun. Yarım çay kaşığı Worcestershire sosu da zarar vermez! Alternatif olarak, ısıyı bazı Tabasco veya en sevdiğiniz acı sos ile artırın. Nihayetinde, sos o kadar basit ki, oynak olabiliyorsunuz, gittikçe küçük eklemeler yapıyor ve tatıyorsunuz. Kokteyl sosu temel olarak steroidler üzerinde ketçap olduğundan, artıklarınız varsa onu yukarı çevirmek kolaydır. Barbekü domuz eti için tatlı ve ekşi bir sos yapmak için portakal marmelatı eklemeyi severim. Somonu marine etmek, sandviç için ekmeğe yaymak, hatta domates suyu eklemek için kullanın ve Bloody Mary karışımının başlangıcına sahipsiniz. Kokteyl sosu bir hafta öncesine kadar yapılabilir ve buzdolabında saklanabilir. Karides bir gün önceden pişirilebilir ve soğuk servis edilebilir. Kokteyl Soslu Klasik Karides Süslü bir rezervasyon yapmaya gerek yok, bu bütçe dostu meze evde bir araya getirmek kolaydır. Bu klasik karides kokteyli tarifi ile yemeğinize deniz ürünleri ısırıklarıyla başlayın. Hazırlama Süresi p dk. Pişirme Süresi 5 dk. Toplam Süre p dk. porsiyon: Kalori: 149 kcal Kokteyl Sos için: 1/2 su bardağı ketçap şekersiz ilave edildi 1/2 yemek kaşığı yaban turpu rendelenmiş 1/2 çay kaşığı limon suyu Karides için: 4 su bardağı su 1 dilim limon 2 yemek kaşığı dekapaj baharat 1 pound çiğ karides 16/20 büyüklüğünde, soyulmuş ve adanmış. Kokteyl Sosu için: Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice karışana kadar karıştırın. Bir kenara koyun. Karides için: Suyu, limon dilimlerini ve turşu baharatını büyük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra karides ekleyin. Karidesleri yaklaşık 5 dakika ya da pembeleşene kadar kaynatın. Karidesleri çabucak boşaltın ve karidesleri büyük bir buz kabına koyun, karideslerin buzla kaplandığından emin olun. Soğuduğunda karidesleri çıkarın ve kurulayın. Yanında kokteyl sosu ile servis yapın. p 149 kcal | p 7 g | p 24 g | p 2 g | p 1 g | p 286 mg | p 1279 mg | p 159 mg | p 1 g | p 3 g | s 16 IU | p 21 mg | p 199 mg | p 3 mg SmartPoints (Serbest Stil): 2 b Facebook! SkinnyMs'den daha hızlı ve besleyici hafta içi yemek çeşitliliği için SkinnyM'lerimize göz atın. 101 Fan Sık Tarifi koleksiyonu.
Karides kokteyli, genellikle üst düzey biftek ve deniz ürünleri restoranlarına bağlı olan klasik meze yemeklerinden biridir. Nedenini gerçekten hiç anlamadım; sos sadece üç ila beş malzeme gerektirir ve sahilden uzakta olsanız bile bugün deniz ürünleri elde etmek kolaydır. Kokteyl sosu tarifi olan bu klasik karides çok kolay, bir daha asla restoran fiyatlarını ödemek istemeyeceksiniz. Karides alırken, size en yakın sahilden elde edilen yüksek kaliteli karides aramak en iyisidir. Denize yakın bir yerde yaşamıyorsanız, dondurulmuş karides genellikle en iyi seçenektir. Ancak, okyanusa yakın yaşayacak kadar şanslıysanız, en taze ve en yerel seçeneği tercih edin. Karidesleri pişirmeden önce her şeyin hazır olduğundan emin olun. Bu, bir kap buzlu su ve hazırda uygun bir kap anlamına gelir. Su kabınız kaynadığında, karides ekleyin ve orta boy karides (veya daha büyük karides için beş dakika) için yaklaşık üç dakika pişirin. Onları az pişirmek ve tencereye geri vermek daha iyidir, çünkü aşırı pişmiş karideslerin tadı harika değildir. Pişirmeyi bitirdikten sonra pişirme işlemini durdurmak için hemen buzlu suya aktarın. Onları birkaç dakika orada bırakabilirsiniz. Artık karides var mı? Karides inanılmaz derecede çok yönlüdür ve Ananas Ballı Karides Taco Kase'den bu Quinoa Karides Safran Paella'ya kadar her şeyde kullanılabilir. Oh, neredeyse en sevdiğim Baharatlı Siyah Fasulye Karides Salatasını unuttum. Kokteyl sosu konusunda oldukça telaşlıyım. Şişelenmiş şeyler genellikle çok tatlı ve hafiftir ve sadece benim için kesmez. Ben kendiminkini yaptığımda, o zing'i istiyorum - neden bahsettiğimi biliyorsun. Ancak bu, kendi klasik karidesinizi evde kokteyl sosuyla yeniden yaratmanın güzelliği: Kişisel tercihinize hitap edebilirsiniz. Mağazada kokteyl sosu satın alıyorsanız, birkaç çeşitle karşılaşabilirsiniz: normal, sıcak veya lezzet. Aralarındaki ana fark, yaban turpu miktarıdır. Bir vuruştan daha fazlasını seviyorsanız, yarım çorba kaşığı yaban turpu eklemekten çekinmeyin. Aynı şekilde, daha fazla tang isterseniz, limon suyu ile cömert olun. Yarım çay kaşığı Worcestershire sosu da zarar vermez! Alternatif olarak, ısıyı bazı Tabasco veya en sevdiğiniz acı sos ile artırın. Nihayetinde, sos o kadar basit ki, oynak olabiliyorsunuz, gittikçe küçük eklemeler yapıyor ve tatıyorsunuz. Kokteyl sosu temel olarak steroidler üzerinde ketçap olduğundan, artıklarınız varsa onu yukarı çevirmek kolaydır. Barbekü domuz eti için tatlı ve ekşi bir sos yapmak için portakal marmelatı eklemeyi severim. Somonu marine etmek, sandviç için ekmeğe yaymak, hatta domates suyu eklemek için kullanın ve Bloody Mary karışımının başlangıcına sahipsiniz. Kokteyl sosu bir hafta öncesine kadar yapılabilir ve buzdolabında saklanabilir. Karides bir gün önceden pişirilebilir ve soğuk servis edilebilir. Kokteyl Soslu Klasik Karides Süslü bir rezervasyon yapmaya gerek yok, bu bütçe dostu meze evde bir araya getirmek kolaydır. Bu klasik karides kokteyli tarifi ile yemeğinize deniz ürünleri ısırıklarıyla başlayın. Hazırlama Süresi p dk. Pişirme Süresi 5 dk. Toplam Süre p dk. porsiyon: Kalori: 149 kcal Kokteyl Sos için: 1/2 su bardağı ketçap şekersiz ilave edildi 1/2 yemek kaşığı yaban turpu rendelenmiş 1/2 çay kaşığı limon suyu Karides için: 4 su bardağı su 1 dilim limon 2 yemek kaşığı dekapaj baharat 1 pound çiğ karides 16/20 büyüklüğünde, soyulmuş ve adanmış. Kokteyl Sosu için: Tüm malzemeleri birleştirin ve iyice karışana kadar karıştırın. Bir kenara koyun. Karides için: Suyu, limon dilimlerini ve turşu baharatını büyük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra karides ekleyin. Karidesleri yaklaşık 5 dakika ya da pembeleşene kadar kaynatın. Karidesleri çabucak boşaltın ve karidesleri büyük bir buz kabına koyun, karideslerin buzla kaplandığından emin olun. Soğuduğunda karidesleri çıkarın ve kurulayın. Yanında kokteyl sosu ile servis yapın. p 149 kcal | p 7 g | p 24 g | p 2 g | p 1 g | p 286 mg | p 1279 mg | p 159 mg | p 1 g | p 3 g | s 16 IU | p 21 mg | p 199 mg | p 3 mg SmartPoints (Serbest Stil): 2 b Facebook! SkinnyMs'den daha hızlı ve besleyici hafta içi yemek çeşitliliği için SkinnyM'lerimize göz atın. 101 Fan Sık Tarifi koleksiyonu.
Yorumlar
Yorum Gönder